Siyah-beyazlı idareciler, Medipol Başakşehir maçının devre arasında etli pilav yiyerek, Teknik Direktör Şenol Güneş’in hışmına uğrayan tecrübeli oyuncuyu devre arasında göndermeye hazırlanıyor.

KALMASI ÇOK ZOR

Yönetim kurulu kısa süre içinde barış sağlanmaması durumunda Tolgay Arslan’ı ara transferde ya bonservisiyle ya da takas yoluyla takımdan göndermeyi planlıyor.

Daha önce Fenerbahçeli Ozan Tufan ile takası konuşulan Tolgay’ın, Trabzonspor’da kadro dışı bırakılan Burak Yılmaz ile takas edilmesinin de gündeme gelebileceği ileri sürüldü. 

Siyah-beyazlı yönetimin sezon başında da transferi gündeme gelen golcü oyuncu Burak Yılmaz için Karadeniz ekibine takas önerisinde bulunabileceği kaydedildi.

Düzenli forma şansı bulabileceği bir kulübe gitmeye sıcak bakan Tolgay’la yolları ayırmaya hazırlanan siyah-beyazlılar, tecrübeli oyuncuyu bonservisiyle birlikte almak isteyen bir kulüp çıkarsa, önceliği bu ekibe verecek.

Öte yandan Tolgay Arslan'la ilgili bir transfer iddiası daha ortaya atıldı.

Takım içinde huzursuzluk yaratan davranışları nedeniyle gözden çıkartılan Tolgay, satış listesine koyuldu.

Geçen sezon devre arasında sözleşmesini 2022’ye kadar uzatan orta saha oyuncusu ise kendisine verilen sözlerin tutulmadığı görüşünde… 

Tolgay’ın yakın çevresine, “Beşiktaş’ta mutlu olduğum için sözleşmemi 4 yıl uzattım. Ancak ne top oynayabiliyorum ne de paramı alabiliyorum” diye dert yandığı öğrenildi.

Tecrübeli futbolcu eurodan TL’ye geçmeye de yanaşmamıştı.

7.5 MİLYON EUROYA SATILACAK

Tolgay'ın kulübe rest çekmesinin perde arkasında ise menajerinin bir Bundesliga kulübüyle temas halinde olması yatıyor. 

Gurbetçi futbolcunun Almanya’daki haklarını elinde bulunduran yabancı bir menajerin “Werder Bremen seni istiyor” mesajıyla kafası karışan Tolgay, mutsuz olduğu Beşiktaş’tan ayrılmak ve yeniden Bundesliga’da top koşturmak istiyor.

Siyah-Beyazlı yönetimin, 7.5 milyon euro piyasa değeri olan futbolcusunu aynı civarda bir rakama satması bekleniyor. 

Trabzonspor'da kadro dışı bırakılan Burak Yılmaz, devre arası takımdan ayrılacak. İstanbul takımlarıyla adı anılan milli golcü için favori ekip olarak Başakşehir görülüyor.

Geçtiğimiz sezon Çin'den Trabzonspor'a geri dönen Burak Yılmaz ligde 25 maçta 23 gol atarak bordo-mavili ekine büyük katkı yapmıştı. Milli futbolcu bu sezon ise Trabzon'la yol ayrımında.

Trabzonspor yönetimi, Burak Yılmaz'ın menajeriyle anlaşarak oyuncunun sözleşmesini feshetmek istiyor. Bordo-mavili ekip, alacaklarına karşı Burak'a bonservisini vermeyi planlıyor.

Burak Yılmaz'ın Başakşehir, Galatasaray ve Beşiktaş'la adı anılıyor. Galatasaray ve Beşiktaş'ın Burak tarzı bir forveti yok ve iki takım da devre arasında forvet alacak.

Galatasaray'da yönetim Burak Yılmaz'ı Terim'e önerdi. Fatih Terim'le Burak'ın arasının Milli Takım döneminden açık olduğu ifade edilmişti. Burada belirleyici olan Terim'in kararı olacak.

Beşiktaş cephesinde de taraftar Burak'ı istemese de hem Şenol Güneş hem de Fikret Orman, Burak'ın transferine sıcak bakıyor. 

Sezon başı Burak'ın Beşiktaş'a transferi son anda yatmıştı.

Burak Yılmaz için en olası senaryo Başakşehir olarak görülüyor.

Abdullah Avcı ve Arda Turan faktörleri, hedefi olan bir kulüp ve diğer takımlara göre üzerinde hiç baskı hissetmeyecek olması, Burak'ın Başakşehir'e transferinin önünü açıyor. 


Kaynaklar:Güneş,Takvim ve Milliyet