Örem, yaptığı açıklamada, kulüple sözleşmesi gereği ekonomik sorunlar yaşayan Mbia ile görüşmelerin devam ettiğini belirterek, "Başkanımız sayın Muharrem Usta, büyük bir titizlikle görüşmeleri yapıyor. Devam edip henüz netleşmeyen bu görüşmelerin Trabzonspor'un çıkarları doğrultusunda atılması gereken en önemli adımlardan bir tanesi olduğuna inanıyoruz. Sözleşmesi konusunda inşallah güzel bir yere geleceğiz" dedi.

Örem, M'bia'nin Trabzon'a geldi ve antrenmanlara başladığını kaydetti.

"CARDOZO İLE YOLUMUZA DEVAM EDİYORUZ"

Cardozo ile ilgili bir gündemleri olmadığını ifade eden Örem, "Cardozo takımın en önemli oyuncularından bir tanesi, Cardozo ile yolumuza devam ediyoruz. Cardozo'nun kalması ya da gitmesi gibi bir gündemimiz yok. Ancak, futbol takımlarının kurulma ve çalışma amaçları gereği şu gerçeği herkes bilir, fiyatı oluştuğunda her futbolcu takımından ayrılabilir, burada hem takımın hem de futbolcunun ortak çıkarları ve istekleri önemlidir" değerlendirmesinde bulundu.

Örem, teknik direktör Sadi Tekelioğlu'nun sezon sonuna kadar sözleşmesinin olduğunu dile getirerek, şöyle devam etti:

"SADİ HOCA BU TAKIMIN MİĞFERİ"

"Sadi hoca uzun yıllardır Trabzonspor'a hizmet etmektedir ve ihtiyaç duyulduğunda her zaman bu takımın bir miğferi, bir askeri olmuştur. Altyapıyla ilgili takiplerini halen sürdürmektedir. A takımda elinden gelen gayreti göstermektedir. Başkanımız teknik adam konusundaki görüşmeleri kısa ve uzun vadede hedeflerimizi de göz önünde tutarak sürdürmektedir. Bu konu aceleye getirilip yanlış yapılmayacak kadar önemlidir. Bunun için biraz sabır istiyoruz. Gerçekleştiğinde Trabzonspor için iyi bir sonuç olacaktır. Sadi hoca şuan takımın başında ve birlikte ara hazırlık dönemi geçiriyoruz."

Örem, Trabzonspor yönetiminin en önemli misyonlarından bir tanesinin Trabzonspor'u eski kimliğine büründürmek olduğunu vurgulayarak, şöyle devam etti:

"1461 TRABZON AMACINA GERİ DÖNECEK"

"Altyapı bizim için çok önemli. Bu amaçla Sadi Tekelioğlu A Takımda görevli olsa da altyapıdan sorumlu hocamızdır. Altyapı hocalarımızla da halen ilişki halinde olayı takip etmektedir. 3 ay sonrası 5 ay sonrası şu olacak bu olacak demeyi çok doğru bulmuyorum. Böyle sabırsızlıkla atılacak adımların ve sözlerin faydadan ziyade zarar vereceğine inanıyorum. Kurumsallaşma adına altyapıda atılması gereken ne adım varsa hep birlikte yapacağız. 1461 Trabzon pilot takımımız, aynı amaçla kurulmuş ama son dönemlerine baktığımızda amacından uzaklaştığı ve sorunlar yaşadığını görüyoruz. Önümüzdeki günlerde bir kongresi var bu kongrede 1461 Trabzon amacına uygun olarak yeniden şekillenecektir."

"LUCESCU'DA KESİN KARAR ÇIKMIŞ DEĞİL"

Örem, 50. yılında Trabzonspor'u şampiyonluğa sürükleyecek teknik adam tercih etme noktasında çalışmalarını sürdürdüklerini belirterek, "Lucescu'yu bütün dünya tanıyor. Özellikle altyapıya, oyun sistemine ve kurumsallaşmaya önem veren bir teknik adam. Bu konuda gerekli adımlar atılıyor ama kesin olarak Lucescu olacak diye de bir karar çıkmış değildir. Burada önemli olan Lucescu gibi bir rol model teknik adamın Trabzonspor'un başına gelmesi ve 50. yılımızda bizi şampiyonluğa sürüklemesidir. Özellikle altyapıdan gelecek olan oyuncuları bu takıma katarak bu işi yapması önemli. Bu kapsamda hoca tercihimiz zaman içerisinde neticelenecektir" ifadelerini kullandı.