Trabzonspor, Spor Toto Süper Lig'in ikinci yarısındaki ilk mücadelesine evinde ve seyircisi önünde çıkıyor... Şenol Güneş Spor Kompleksi Medical Park Stadyumu'nda Kasımpaşa'yı ağırlayacak Bordo Mavili ekipte tüm planlar galibiyet üzerine kuruluyor.

7 haftayı; 9 galibiyet, 5 beraberlik ve 3 mağlubiyet ile kapatan bitiren Karadeniz ekibi, Ünal Karaman ile yollarını ayırıp teknik direktörülük görevine Hüseyin Çimşir'i getirmişti.

Süper Lig'de lider Sivasspor'un 5 puan gerisinde yer alan Trabzonspor, şampiyonluk iddiasını artırmak için transfer çalışmalarına da ara vermeden sürdürüyor. Ndiaye'yi Stoke City'den kiralayıp orta saha bölgesini güçlendiren Bordo Mavili ekipte stoper arayışları tüm hızıyla devam ediyor.

Arayışlar devam ederken kadroda düşünülmeyen isimlerle de yollar bir bir ayrılıyor... Onazi, Fernandes, Donis Avdijaj ile yollarını ayıran Trabzonspor'da; Ünal Karaman'ın beğendiği isimlerden birisi olan Fıratcan Üzüm'ün de kiralık gönderilmesine karar verildi.

Karadeniz ekibinde oyunculara olan talebin fazla olması sevindirirken Uğurcan Çakır'a 20 milyon Euroluk teklifte bulunan takım da ortaya çıktı. Performansıyla göz dolduran 23 yaşındaki genç kaleci Uğurcan Çakır'ın ismi Avrupa'nın dev kulüpleriyle anılmaya devam ediyor.

Premier Lig ekibi Liverpool'un 15 milyon Euro gibi bir rakamla Trabzonspor'un kapısını çaldığı biliniyordu ama Bordo Mavili kulübün başkanı Ahmet Ağaoğlu'nun masada 20 milyon Euro'luk resmi teklif var dediği takımın kim olduğu merak konusuydu.

Asist Analiz'de yer alan habere göre İtalya Serie A Ligi'nin devi Juventus, genç kaleci Uğurcan Çakır için 20 milyon Euro'yu gözden çıkardığı hatta sonraki satıştan da %12 pay vermeyi de önerdiği öne sürüldü. Sezon başında Bordo Mavili ekibin yıldızı haline gelen Yusuf Yazıcı'yı 17 milyon Euro'ya Fransa Ligue 1 ekibi Lille'e gönderen Trabzonspor Yönetimi'nin bu süper teklif karşısında transferde nasıl bir yol izleyeceği ise merak konusu.

Kaynak: Asist Analiz