Süper Lig ekiplerinden Trabzonspor'un kalesini başarıyla koruyan Uğurcan Çakır İngiliz devi Liverpool'un gündeminde.

Bu sezon Bordo Mavili takımın formasıyla sergilediği performansla Avrupa devlerinin radarına giren 24 yaşındaki file bekçisi Uğurcan Çakır ile ilgili transfer gelişmeleri yaşanmaya devam ediyor.

Bir dönem Karadeniz ekibini de çalıştıran ve şu anda TFF 3. Lig ekiplerinden Artvin Hopaspor'un başında bulunan teknik direktör Sadi Tekelioğlu, milli kalecinin kendisine yaptığı Liverpool açıklamasıyla ilgili konuştu.

Uğurcan Çakır'ı gösterdiği üstün performans sonrası birçok kulüp genç eldiveni takip altına alırken, en çok ön plana çıkan takım Premier Lig ekiplerinden Liverpool olduğu ifade ediliyor.

Geçmiş yıllarda Trabzonspor'da teknik direktörlük ve alt yapı kordinatörlüğü görevlerini yürüten Sadi Tekelioğlu, Uğurcan Çakır ile ilgili açıklamalarda bulunurken, Çakır'ın kendisine söylediği Liverpool düşüncelerinden bahsetti.

Tekelioğlu'nun açıklamları şu şekilde;

"Uğurcan için Trabzonspor'un gönlünden geçen 50 milyon Euro. Milan'ın kalecisine bakıyorum, sonra Uğurcan'a bakıyorum, sonra da diğer kalecilere bakıyorum. Uğurcan 50 milyon Euro etmeyecekse bu Uğurcan'ın suçu değil. Ülke futbolunun bu parayı etmemesiyle alakalı.

Sanki Türkiye'nin bir kotası var. 50 milyon Euro bize fazla gelebilir ancak Avrupa için fazla değil. Uğurcan'ın geçen sezon talibi vardı. Uğurcan'a İngiltere'deki takımlara gitmesi yönünde fikir verdim.

Uğurcan Çakır'ı sezon sonunda Liverpool transfer edecektir. Liverpool'un teklifine Trabzonspor hayır demeyecektir. Uğurcan ile görüştüm. Liverpool'un kendisiyle ilgilendiğini bana söyledi." 

30 MİLYON EURO

Sabah'ta yer alan habere göre; İngiltere Premier Lig devi Liverpool'un 24 yaşındaki kaleci Uğurcan Çakır ısrarı sürüyor. Brezilyalı kalecisi Alisson Becker'in yenına genç bir yetenek eklemek isteyen İngiliz ekibi başarılı eldiven için 30 milyon Euro'yu gözden çıkarırken sezonun tamamlanmasının ardından Trabzonspor'un kapısını çalmaya hazırlandığı belirtiliyor.

Kaynak: Super Haber