Bordo Mavililer'de bir kaç dönemdir yönetimlerin en büyük gelir kaynağı, hatta kurtuluş yolu olarak gözüken Akyazı Stadı’nın isim hakkı görüşmelerinde birçok firmayla görüşmeler yapıldığı daha önce kamuoyuna yansımıştı.

Turkcell gibi Hundai, Emirates, Vodafone gibi firmalarla da dirsek teması içinde bulunulduğu dile getirilmiş ancak şu ana kadar yapılan görüşmeler sonunda somut bir sonuç ortaya çıkmamıştı.

Bu durum endişeye neden olurken, devreye Fenerbahçe’ye de sponsor olan Ülker Grubu’nun sokulduğu ortaya çıktı.

Bordo-Mavili takımın geçen sezon yaşadığı başarısızlıkların yanında, saha olayları da marka değerinde büyük düşüş yaşanmasına sebep olunca fiyatın iyice aşağı çekildiği, hatta firmaların artık gönülsüz davrandıkları belirlendi.

Trabzonspor kurmaylarının Ülker'le görüşmeleri sürerken, spordan genel olarak çekilme kararı alan grubun gönülsüz olduğu ancak özellikle siyasi iktidarın etkili isimlerinin araya girmesi sonucu 10 yıllık isim hakkı için, yılda 10 milyon TL'den 100 milyon TL. karşılığı isim hakkını alabileceğini ilettiği bildirildi.

Buna karşılık Bordo Mavililer'in 150 milyon TL. için karşı tarafı ikna etmeye çabaladığı, bunun da büyük girdi beklenen Akyazı isim hakkından beklenen gelir açısından tam bir hayal kırıklığına neden olabileceği yorumlandı.

Trabzon Ajans