İşte Özer Hurmacı'nın açıklamarı :

“Yabancı kuralı değişti. İnsanlar sandı ki ucuza oyuncular gelecek. Bunun tam tersi oldu. 5 milyon Euro alan oyuncular var. Trabzonspor’da bile 3 tane Trabzon kökenli oyuncu var şu an. Üzülerek söylüyorum bu sayı çok az. Bu çok acı bir durum. Alt yapıdan 2 oyuncuya bile şans verilmiyor. Trabzon futbol fabrikası, herkes futbol hastası. PTT’de 2. ve 3. liglerde Trabzonlu futbolcular ve hocalar var. Ama biz espriyi hep farklı yerlerde arıyoruz!”

 Kariyerindeki en önemli teknik adamlarından birinin Aykut Kocaman olduğunu söyleyen Özer, tecrübeli hocaya kendisine verdiği şans için teşekkür etti ve “Ben 18 yaşımdayken Aykut Hoca Ankaraspor’da beni oynatmaya başladı. İnanılmaz gelişim kaydetmemde büyük rol oynadı, ona minnettarım”

 Bu sezonki Bursa maçında Cezayirli futbolcu Carl Medjani ile bir tartışma yaşayan Özer, bu konuyla ilgili olarak “Ben bir maçta Medjani ile bir olay yaşamıştım. Bu yansımadı belki ama benim üzerime yürümüştü.Trabzonspor çok büyük bir camia . Ben sırf bu camiayı düşünerek sesimi çıkarmadım ama sinirimden 2 hafta uyuyamadım. Çok sabırlı davrandım. Ben Özer Hurmacı'yım” diye konuştu.