UEFA Avrupa Ligi'nde Galatasaray, Benfica ile oynadığı iki maçta da hakem kararları nedeniyle tepki gösterdi. Teknik direktör Fatih Terim, VAR sisteminin Şampiyonlar Ligi'nde kullanılmasına rağmen UEFA Avrupa Ligi'nde kullanılmamasını eleştirmişti. Konuyla ilgili UEFA'dan yapılan açıklamayla birlikte UEFA Hakem Komitesi Başkanı Roberto Rosetti'nin konuyla ilgili görüşlerini inceledik. 

UEFA'dan konuyla ilgili yapılan açıklamada, "VAR'ı Avrupa'da kullanmak ve adaptasyonu sağlamak hakemlik ve teknik destek konusunda bazı sorunlar yaratıyor. Bunları aşabilmek için gerekli altyapı gerekiyor. Şampiyonlar Ligi'nde bu sorunlar aşıldı ancak UEFA Avrupa Ligi'nde statlardaki altyapı yetersizliği ve VAR hakemliği konusunda yeterli sayıda hakem olmaması nedeniyle bu sezon sadece UEFA Avrupa Ligi finalinde kullanılacak." ifadelerine yer verilmişti. 

UEFA Başkanı Ceferin de Şampiyonlar Ligi için planlanandan daha erken sürede VAR'ı kullanmaya karar verdiklerini ve UEFA Avrupa Ligi için gelecek dönemde karar vereceklerini açıklamıştı.

ROSETTİ, TEKNİK ALTYAPIYA DİKKAT ÇEKTİ

UEFA Hakem Komitesi Başkanı Roberto Rossetti ise VAR'ın Avrupa kupalarında kullanılmasıyla ilgili Kicker'a verdiği röportajda şunları söylemişti:

"Ceferin bu konuda çok fazla tereddüt etti. Bu işi şu anda yapıp yapamayacağımız konusunda emin olmak istedi. Ben de yayıncı kuruluş ve teknik destek sağlayıcılarla görüşerek bunu yapabileceğimiz konusunda emin olmak için çalışma yaptım. Çok iyi testler yaptık ve teknik destek sağlayıcımızdan garanti aldık. Ardından UEFA İcra Kurulu bu konuda oy kullanarak Şampiyonlar Ligi'nde VAR uygulamasına geçmemize onay verildi. Fakat VAR merkezi belirli bir yerde olmayacak, her stada maç günü gerekli teknik altyapı kurulacak. VAR ekibinde, VAR hakemi, VAR asistanı, bir operatör ve operatörün asistanıyla birlikte bir de UEFA görevlisi yer alacak."



Kaynak:Futbol Arena