Fenerbahçe'nin gollerini 53. dakikada Michael Frey, 57. dakikada HasanAli Kaldırım kaydetti. Anderlecht'in gollerini ise 35. dakikada ve 49. dakikada Zakaria Bakkali attı.


Bu sonucun ardından Fenerbahçe D Grubu'ndaki puanını 4'e çıkarırken, Anderlecht'in puanı 1 oldu.

Grubun 4. haftasında Fenerbahçe 8 Kasım'da İstanbul'da Anderlecht'i konuk edecek.

Grubun diğer maçında Dinamo Zagreb, deplasmanda Spartak Trnava'yı 2-1 mağlup etti.


Anderlecht 5. dakikada sağ kanattan hücuma çıktı. Ceza sahasına açılan orta savunmadan sekip Gerkens'in önünde kaldı. Gerkens ceza sahası içinde topu kontrol ettikten sonra sert bir şut çekti ancak Harun topu çelmeyi başardı.

Mücadelenin 20. dakikasında Fenerbahçe rakip alanda boşluk ararken, Slimani topla buluştu. Slimani, Frey ile yaptığı verkaç sonrasında topu tekrar aldı. Slimani ceza sahasının dışında uzak mesafe olmasına rağmen sert bir şut çıkardı ancak top auta gitti.

Temsilcimiz 25. dakikada bir kez daha etkili geldi. Ceza sahası dışında Benzia topla buluştu. Benzia ceza sahası sağ çaprazından çok sert bir şut çıkardı ancak top direğin az farkla üstünden auta gitti.

Anderlecht, mücadelenin 25. dakikasında ceza sahasının dışında tehlikeli bir noktadan serbest vuruş kazandı. Topun başına Trebel geçti. Trebel'in etkili vuruşunda top üst ağlarda kaldı.



SESSİZLİĞİ BOZAN GOLÜ EV SAHİBİ ANDERLECHT BULDU

Bu pozisyonda kısa bir süre sonra, 30. dakikada Slimani, Frey ile duvar paslarının ardından ceza alanına girdi. Slımani sol çaprazda kaleci ile karşı karşıya vuruşunu yaptı ancak Slimani istediği gibi vuramadığı için top kalecide kaldı. Karşılaşmanın 34. dakikasında Fenerbahçe bir kez daha etkili geldi. Slimani ceza sahasına girmek isterken savunmadan seken top Benzia'nın önünde kaldı. Benzia sert bir şut çıkardı ancak kaleci iki hamlede topu kontrol etti.


Anderlecht, bu pozisyonun ardından etkili bir hücum gerçekleştirdi. Sağ kanattan aldığı topla hareketlenen Sven Kums, ceza sahası içine koşu yapan Zakaria Bakkali'ye pasını çıkardı. Bakkali topla buluşur buluşmaz kaleye şutunu keçti ve Harun'un çabası yetersiz kaldı. Bakkali'nin şutunda top ağlara giderken, 35. dakikada Anderlecht Fenerbahçe karşısında 1-0 öne geçti.

Beraberlik için yüklenen Fenerbahçe 39. dakikada çok önemli bir fırsat yakaladı. Sağ kanattan ceza sahasına yerden açılan ortada, Frey altıpas üzerine topa dokundu. Frey'in vuruşunda kaleci Didilon topu son anda çıkarmayı başardı.

İlk yarının kalan kısmında başka gol olmadı ve ilk 45 dakikayı Anderlecht, Fenerbahçe karşısında 1-0 önde kapattı.



İKİNCİ YARI GOLLÜ BAŞLADI! ANDERLECHT 2 OLDU

Mücadelenin ikinci yarısına her iki takım da ilk yarıdaki 11'leriyle başladı. İkinci yarıya ev sahibi Anderlecht daha etkili başladı. 50. dakikada savunmadan uzun gönderilen topu sağ kanatta Bakkali kontrol etti. Bakkali topu aldıktan sonra ceza sahası içine girdi. Rakibinden kurtulup topu soluna çeken Bakkali, şık bir plase ile topu ağlara gönderdi. 50. dakikada Anderlecht bu golle Fenerbahçe karşısında skoru 2-0'a getirdi.


FENERBAHÇE'DEN GERİ DÖNÜŞ! 4 DAKİKADA 2 GOL

Fenerbahçe bu gole sadece 3 dakika sonra cevap verdi. Anderlecht orta sahada top çıkarmak isterken, kaleciye geri pası atıldı. Yapılan pas hatasında top Michael Frey'e geldi. Frey, ceza sahası içine girdikten sonra hafif sol çaprazdan yaptığı vuruşta topu ağlara göndermeyi başardı. 53. dakikada Frey'in golüyle Anderlecht karşısında Fenerbahçe farkı bire indirdi.

Oyunun kontrolünü alan Fenerbahçe, bu kez sol kanattan etkili bir şekilde hücuma çıktı. Yapılan kısa paslar sonrasında Hasan Ali Kaldırım topu aldı. Hasan Ali ceza sahasının içine girdi. Hasan, iki kez topu çekerek önünü boşalttı. Altıpasa yakın mesafede Hasan Ali yerden şutunu gönderdi ve top ağlara gitti. Fenerbahçe bu golle Anderlecht karşısında 57. dakikada skoru 2-2'ye getirdi.

Fenerbahçe Teknik Direktörü Phillip Cocu, 73. dakikada iki oyuncu değişikliği birden yaptı. Sarı-lacivertli ekipte Islam Slimani ile Benzia kenara gelirken oyuna Oğuz Kağan ile Ayew dahil oldu.

Mücadelenin kalan kısmında her iki ekip de gol bulamadı. 90 dakika sonunda Anderlecht ile Fenerbahçe 2-2 berabere kaldı.

Kaynak: AA