Galatasaray'ın UEFA Avrupa Ligi'nde karşılaştığı Lokomotiv Moskova mücadelesinin sonlarına doğru hakem Sandro Scharer'in gösterdiği kart tartışmaların odağı  oldu. Sandro Scharer kural hatası mı yaptı?

Fanatik'te yer alan haberde Lokomotiv Moskova'da Dmitry Zhivoglyadov, 90+2'de Kerem Aktürkoğlu'nu faul ile durdurdu. Tam hakem Sandro Scharer, Dmitry Zhivoglyadov'a sarı kart gösterecekken; Diagne oyunu devam ettirmek istedi faakt Dimitri Barinov ona sert müdahale yaparak engelledi. Bu müdahale sonrasında iki ekip futbolcuları arasında tartışma yaşandı.

Yaşanan tartışma bittikten sonra İsviçreli hakem hem Diagne'ye hem de Barinov'a sarı kart verdi. Bu iki futbolcunun yanında Kerem'e faulde bulunan Zhivoglyadov'a da önceki pozisyonda gösteremediği kartı gösterdi. Rus futbolcu önce bir şaşkınlık yaşadı. 

Kerem'in pozisyonunda sarı kart gördüğünü, Diagne ile Barinov'un pozisyonunda hiçbir şey yapmadığını, bu yüzden neden bir daha sarı kart gösterildiğini anlamayan Zhivoglyadov şaşkınlıkla etrafa baktı.

Maçın İsviçreli hakemi Sandro Scharer, Kerem'e yapılan faulde Lokomotiv'in 2 numarası Zhivoglyadov'a tam sarı kartını gösterecekken olayların yaşanması sebebinden ötürü kartını bekletmişti.

Yaşanan tartışmanın sonunda Rus futbolcu Kerem'e yaptığı hareket sebeiyle sarı kartı gördü. Daha sonra milli futbolcu Kerem Aktürkoğlu hakemin yanına gelerek kendisine yapılan harekette de kart gördüğünü, o yüzden kırmızı kart görmesi gerektiğini hakeme belirtse de İsviçreli hakem bunun zaten kendisine yapılan faulün sonrasında göstermek istediği kart olduğunu Kerem'e dile getirdi

KAYNAK: NTV SPOR.