Şampiyonlar Ligi D Grubu dördüncü mücadelesinde deplasmanda Schalke 04 ile karşılaşan temsilcimiz Galatasaray, net fırsatları gole çeviremeyip savunmadaki hatalara engel olamayınca 2-0 kaybetti ve gruptan çıkma şansını riske attı.

Maça kontrollü başlayan sarı kırmızılı ekip, kaleci Fernando Muslera ve Serdar Aziz’in yaşadığı anlaşmazlık sonrasında kalesinde golü gördü. Maçın 4. dakiaksında Guido Burgstaller’in golüyle 1-0 öne geçen Schalke 04 ilk yarıyı bu skorla önde tamamladı.

İlk yarıda ev sahibi ekibin direkten dönen bir topu ve Muslera’nın kurtardığı net bir gol pozisyonu bulunurken Galatasaray ise Garry Rodrigues ile yakaladığı yüzde 100’lük bir fırsattan yararlanamadı.

İkinci yarıya etkili başlayan Galatasaray baskıyı kurdu ancak net pozisyon üretmekte sıkıntı yaşadı. Maçın 57. dakikasında Ömer Bayram’ın kaptırdığı topta Guido Burgstaller pasını verdi ve ceza sahası içindeki Mark Uth vuruşunda skoru 2-0’a getiren isim oldu.

Kalan dakikalarda başka gol olmayınca maç 2-0 Schalke’nin galibiyetiyle sona erdi. Bu sonucun ardından Schalke 04 puanını 8 yaptı ve grupta ikinci sırada yer aldı. Galatasaray ise 4 puanla üçüncü sırada kaldı.

Sarı kırmızılı ekip gruptaki beşinci maçında deplasmanda Lokomotiv Moskova ile karşılaşacak. Schalke 04 ise Portekiz’de lider Porto’ya konuk olacak.
Öte yandan gruptaki diğer maçta Porto evinde ağırladığı Lokomotiv Moskova’yı 4-1 mağlup etti.