Şampiyonlar Ligi yarı final ilk maçında kendi sahasında Ajax'a 1-0 mağlup olan Tottenham, rövanşta rakibini 3-2 mağlup ederek finale yükselmeyi başardı.


Sakatlığı sebebiyle karşılaşmada forma giyemeyen yıldız golcü Harry Kane'nin, 2-0 biten ilk yarının ardından soyunma odasına inerek takım arkadaşlarını yüreklendiren bir konuşma yaptığı ortaya çıktı.

Takımın 28 yaşındaki sağ beki Kieran Trippier, Kane'nin kendilerini nasıl motive ettiğini Sky Sports'a anlattı.

"Harry, kulüp ve ülke için eşine ender rastlanan bir oyuncu. Sakatlığı ne zaman geçer bilmiyorum ama bir an önce geri dönmesini umuyoruz. Onun liderliğine ihtiyacımız vardı. Devre arasında yanımıza geldi. Çok mutsuzdu ve bize, daha iyi yapabileceğimizi söyledi. Onun varlığı bile bize ekstra bir güç verdi."

Soyunma odasına inip arkadaşlarına yaptığı konuşmayı anlatan Kane, "Daha çok pres yapmamız gerektiğini söyledim. İlk yarıda birkaç fırsat yakalamıştık. 1 gol atarsak oyuna dahil olacağımızı söyledim. Bir gün önce Liverpool'un Barcelona'yı nasıl elediğini görmüştük. Biz de bir yol bulabilirdik ve iyi bir durumda olmamamıza rağmen Ajax'ı elemeyi başardık." ifadelerini kullandı.