UEFA Şampiyonlar Ligi altıncı maçında Fransa'da oynanan Paris Saint-Germain - Medipol Başakşehir karşılaşmasına yaşanan skandal damga vurdu.

4. hakem Constantin Sebastian Coltescu, karşılaşmanın14. dakikasında temsilcimiz Turuncu Lacivertli takımın kırmızı kart gören Teknik Direktörü Okan Buruk'un yardımcısı Pierre Webo 'ya ırkçı söylemde bulundu..

Olaya tepki gösteren hem PSG hem de Başakşehir soyunma odasına gitti.

Webo'ya ırkçılık yapan Rumen hakem Sebastian Colţescu, "Irkçılık yapmadım, Rumence Negru (siyah adam) dedim" savunmasında bulundu.

Romanya Ulusal Ayrımcılıkla Mücadele Konseyi'nin Başkanı Csaba Asztalos, Başakşehir maçında yaşanan ırkçılığın ülke adına kara leke getireceğini dile getirdi.

Konunun tartışmaya açık olmayacak şekilde ırkçı bir söylem olduğunu belirten Asztalos iseşu ifadeleri kullandı;

"İfade ırkçıdır. Bunun yorumlanma olasılığı bile yoktur. Bu hakemin Romanya, UEFA, FIFA değerlerine ve kurallarına hazırlıksız olduğu da oldukça açıktır..Bu üç kurumun da ırkçılığa karşı çok açık hükümleri var ve bunu saha içinde uygulayıcılar da hakemler olmalı"

Coltescu'nun Rumence 'Negru' (siyah) kelimesini kullanmasını ve bunun ırkçı bir söylem olduğunu bilmediğini söylemesinin hatırlatılması üzerine ise "Bunu bilmemesi bile çok anlamsız. Bu olay Romanya üzerine kara bir lekedir..Bir hakem yüzünden böyle bir şeyin olduğunu asla hatırlamıyorum. Temsil ettiğim kurum da dahil bu bizim için çok büyük bir kara leke." şeklinde konuştu.

Ajansspor'da yer alan habere göre; Irkçılık, UEFA'nın en önem verdiği konulardan biri.

Avrupa mücadelelerinde bütün maçlarda 'ırkçılığa hayır' ve 'Saygı' temalı pankartlar kullanılıyor. UEFA'nın marka değerini de göz önüne alarak hakeme en ağır cezayı vermesi bekleniyor.

Buna göre Webo'ya karşı ırkçı sçylemde bulunan maçın 4. hakemi Coltescu'nun ömür boyu men cezası alacak.