UEFA Organizasyon Komitesi, dünyayı etkisi altına alan ve Dünya Sağlık Örgütü tarafından küresel salgın ilan edilen koronavirüsü nedeniyle ertelenen Şampiyonlar Ligi için yeni planını belirledi.

Avrupa Futbol Federasyonları Birliği Yetkilileri, TFF’ye “İstanbul, Şampiyonlar Ligi’nde 8’li veya 4’lü final organizasyonu için Ağustos ayına hazır olur mu?” diye sorduğu iddia edildi.

Önceki gün "Şampiyonlar Ligi'nde 4'lü veya 8'li final opsiyonu var" açıklamasında bulunan UEFA Başkanı Ceferin'in A ve B planı şu şekilde;

A PLANI

Çeyrek final maçları Avrupa'da seyircisiz oynanacak. Yarı finale kalan dört takım, basketboldaki final-four sistemiyle İstanbul'da karşılaşacak ve üç maçla şampiyon belli olacak.

B PLANI

Son 16 turunda ertelenen 4 maç Avrupa'da seyircisiz oynanacak. Çeyrek finalist olan 8 takım İstanbul'da 4'erli iki gruba ayrılacak.

Üçer maç sonunda gruplarını lider bitirecek iki takım, Atatürk Olimpiyat Stadı'nda final maçına çıkacak ve şampiyon belirlenecek.

Şampiyonlar Ligi karşılaşmalarının ertelenmesi, bu organizasyona büyük paralar yatıran sponsorları endişeye düşürdü. Bu nedenle sponsor şirketler, İstanbul'da 4'lü veya 8'li final oynatılması için UEFA'ya büyük baskı yaptığı ifade ediliyor.

SEYİRCİLİ Mİ SEYİRCİSİZ Mİ?

UEFA, İstanbul'da oynatmayı planladığı maçların seyircili mi yoksa seyircisiz mi olacağı konusunu Kovid-19 virüsü salgınının durumuna göre Türkiye Futbol Federasyonu ile birlikte netleştirecek.

Küresel salgın nedeniyle takımların şehirden şehire seyahat etmesini istemeyen UEFA, maçların tek bir kentte oynanıp, 2019-2020 şampiyonunun belirlenmesinde karar kıldı.

Avrupa Futbol Federasyonları Birliği, koronavirüs salgınının önümüzdeki aylarda etkisini yitirmesini ve en geç Ağustos ayında İstanbul'da Şampiyonlar Ligi maçlarının oynanmasını planlıyor.

Kaynak: Super Haber