Liverpool ile Tottenham arasında oynanacak Şampiyonlar Ligi finali öncesinde Beşiktaş kalecisi Loris Karius, en çok konuşulan isimlerden bir tanesi oldu. Liverpool geçen sene de 1 numaralı kupada final oynamış ancak o maçı, kalesini koruyan Karius'un bariz hataları sonucu kaybederek kupadan olmuştu.


Loris Karius'un bu seneki finalde kalede yer almayacak olmasının, bazı kesimlerce memnuniyetle karşılandığı görülürken; Tottenham cephesinden ise Alman kaleciye yönelik esprili mesajlar paylaşıldığı tespit edildi. 
 
‘Karius’a dönüşsün diye dua ediyorum’ 
 
Charlie Wooley isimli Tottenham taraftarı Liverpool file bekçisinin finaldeki olası durumuna dikkat çekerek "Alisson finalde Karius'a dönüşsün diye dua ediyorum" diye yazdı. Premier Lig’i yakından takip eden Ganalı gazeteci Saddick Adams “Liverpool geçen sene Karius berbat etsin diye finale çıktı. Bu yüzden Alisson ucuz” değerlendirmesini yaptı. 
 
‘Karius’un golleriyle hatırlanıyor’ 
 
İngiliz basınında da Liverpool’un tekrar finale yükselmesinin ardından geçen yılki tecrübe akıllara getirildi, Loris Karius’un performansını hatırlatan haberlere imza atıldı. Daily Mail, Beşiktaş kalecisinin geçen seneki finalde yediği gollerin görsellerini paylaşarak yayınladığı haberinde “Geçen yılki final Liverpool kalecesi Loris Karius’un yediği iki golle hatırlanacak” ifadelerini kullandı.  
 
Karius’un paylaşımına tepkiler 
 
Loris Karius da twitter hesabından eski takımının Ajax önündeki zaferini sosyal medya hesabından kutladı. Deneyimli file bekçisinin ‘Burası Anfield, kulüp ve taraftarlar adına çok mutluyum’ ifadelerini kullandığı paylaşım karşısında bazı Liverpool taraftarlarının kendisine teşekkür ederek final maçını izlemeye davet ettikleri, bazı kullanıcıların ise geçen yılki finali hatırlattıkları görüldü. 



Kaynak:Milliyet