Son günlerde Şampiyonlar Ligi finalinin İstanbul'dan alınıp, Almanya'ya verileceğine dair Avrupa basınında bir çok iddia ortaya atılmıştı.

Alman basını tarafından da bir propagandaya dönüştürülen bu haberlerle Türkiye'nin koronavirüs salgını ile mücadele konusunda Avrupa'nın yıldızı oluşu göz ardı edilmeye çalışıldığı ifade ediliyordu.

Futbol liglerini erken oynatmaya başlayan Almanya'nın bu konuda daha başarılı olduğu ve UEFA Şampiyonlar Ligi finalinin İstanbul'dan alınıp, Almanya'ya verileceği öne sürülüyordu.

Akşam'da yer alan habere göre; Bu konu Türkiye'nin bu konudaki tek yetkili kurumu TFF'ye soruldu.

Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Nihat Özdemir, yapılan spekülatif haberlere yönelik TFF'nin sitesinden bir açıklama yapmaya gerek görmediklerini dile getirereki şu ifadeleri kullandı:

"Bu haberler maksatlı şekilde çıkartılan haberler. Kirli propaganda amacıyla yapılıyor. Hiç bir şey belli değil. 17 Haziran'da UEFA toplantısı var. Orada görüşeceğiz. Herkes emin olsun ki Türkiye bu işten bir şey kaybetmeyecek. Her durumda en kazançlı çıkacak."

Başkan Özdemir'e, "Peki bu sezon seyircisiz oynamaktansa, tarihleri kaydırmak ve gelecek sezonla bir yer değiştirme olabilir mi?" sorusu soruldu.

TFF Başaknı Özdemir ise şu yanıtı verdi; "Türkiye bu konuda bir şey kaybetmeyecek" 

Nihat Özdemir açıklamasını şu ifadelerle sürdürdü; ''Almanya ile Türkiye arasındaki koronavirüs tablosu, ülkemizin bu konuda daha başarılı olduğunu ortaya koyuyor. Nüfusu hemen hemen birbirine eşit olan (83 milyon) iki ülkede vakalara göre ölüm oranlarında da Türkiye'nin çok başarılı olduğunu rakamlar net şekilde gösteriyor.''

Öte yandan İstanbullu futbolseverler, Şampiyonlar Ligi finali hakkındaki söylentilere AFP aracılığıyla cevap verdi.

Galatasaray ultrAslan üyesi Atakan Bodan, “Futbol bizim yaşam şeklimiz. Finali İstanbul’da istiyoruz. İstanbul’da 2005’teki tarihi finalden sonra bir kez daha ev sahibi olmak bize gurur verecek.'' şeklinde konuştu.

AFP’ye konuşan bir başka Fenerbahçe taraftarı da benzer görüşleri dile getirdi. Diğer futbolseverler de finalin İstanbul’dan alınmasına karşı çıktı.

Kaynak: Mynet Spor