Bayern Münih ile Real Madrid, UEFA Şampiyonlar Ligi yarı final ilk maçında karşı karşıya geldi.Geriye düştüğü mücadeleyi deplasmanda kazanan Real, final yolunda dev bir adım attı.

MAÇTAN ÖNEMLİ DAKİKALAR

Allianz Arena'da yapılan dev mücadeleye 11'de başlayan Hollandalı yıldız Robben, sakatlığı nedeniyle 8. dakikada oyundan çıktı ve yerini Thiago'ya bıraktı. İyi bir oyun sergileyen Bayern, 28. dakikada Kimmich'in attığı golle üstünlüğü ele geçirdi.

Bayern Münih'te bir sakatlık şoku da 34. dakikada yaşandı ve oyuna devam edemeyen Boateng, yerini Sule'ye bırakmak zorunda kaldı. Bavyera ekibi ikinci gol için baskısını artırsa da Real Madrid, 44. dakikada Brezilyalı sol beki Marcelo ile skoru eşitlemeyi başardı ve ilk yarı 1-1 tamamlandı.

İkinci yarıda Isco'nun yerine sahaya sürülen Asensio, 57. dakikada attığı golle Real'i 2-1 öne geçirirken, 67. dakikada Carvajal sakatlığı nedeniyle yerini Benzema'ya bıraktı.

71. dakikada Ronaldo'nun attığı gol, Portekizli yıldızın topu eliyle kontrol etmesi nedeniyle geçersiz sayılırken, kalan bölümde skorda bir değişiklik olmadı ve Real Madrid sahadan 2-1 galip ayrıldı.

Final için büyük bir avantaj elde eden Real Madrid, Bayern Münih'i 1 Mayıs Salı günü Santiago Bernabeu'da yapılacak rövanş maçında ağırlayacak.