Çin'in Wuhan kentinde başlayarak dünyaya hızlı bir şekilde yayılan ve spor müsabakalarını da etkisi altına alan koronavirüsü Avrupa futboluna da büyük bir darbe indirdi. Birçok ligde maçlar ertelenirken, bu hafta oynanması gereken UEFA Şampiyonlar Ligi ve UEFA Avrupa Ligi maçları da ileri bir tarihe ertelendi. İspanyol AS Gazetesi’nde yer alan habere göre; Yarın 55 ülke federasyonunu video konferans sistemiyle acil bir toplantıya çağıran ve çözüm arayışı içerisinde olan UEFA’nın, büyük ihtimalle Türkiye’nin de katılacağı EURO 2020’yi bir seneliğine erteleyerek, 2021 yılına alması bekleniyor.

Ancak bir şekilde hem yerel ligleri hem de bünyesinde bulunan Şampiyonlar Ligi ile Avrupa Ligi’nde sezonu tamamlamak niyetinde olan UEFA’nın, çözüm olarak gündeme basketbolda Euroleague’de uygulanan Final-Four sistemini getirmeyi düşündüğü öne sürüldü. 30 Mayıs’ta tarihinde ikinci kez Devler Ligi finaline ev sahipliği yapacak olan İstanbul’daki Atatürk Olimpiyat Stadı’nda 4 takımın katılacağı ve 4 gün sürecek bir organizasyonla kupanın sahibini bulması hedefleniyor.

SEYİRCİSİZ OYNANABİLİR

Buna göre son 16 Turu karşılaşmaları için çözüm arayışı içerisine giren UEFA, sonrasında çeyrek final mücadelelerini tek maçlı eleme sistemiyle oynatacağı yine iddialar arasında. Ardından kalan 4 takım da İstanbul’da, tek maçla yarı final ve final olmak üzere bir sistemle sezona nokta koyacak. EuroLeague'de uygulanan Final-Four’un bu ortamda seyircisiz olarak oynanması bekleniyor. Kararın onaylanması durumunda bu uygulamanın benzeri, 27 Mayıs’taki Avrupa Ligi finalinin oynanacağı Polonya’nın Gdansk şehrindeki PGE Arena’da da yapılması bekleniyor.

Kaynak: İnternet Spor