UEFA Şampiyonlar Ligi C Grubu mücadelesinde Atalanta, Manchester City'yi konuk etti. Karşılaşma 1-1'lik beraberlikle tamamlanırken goller Raheem Sterling ve Mario Pasalic'ten geldi. Konuk ekipte Gabriel Jesus bir penaltı atışını değerlendiremedi. İkinci yarının hemen başında Ederson'un yerine oyuna giren Claudio Bravo kırmızı kart görünce maçın son 10 dakikasında City kalesini Kyle Walker korudu.

Milano'daki San Siro'da oynanan müsabakada Pep Guardiola, Sergio Agüero'nun yerine Gabriel Jesus'u, Kyle Walker'ın yerine ise Joao Cancelo'yu ilk 11'de oynattı.

Maçın ilk yarısı City'nin dominasyonuyla geçti. Her zamanki gibi topu kontrol eden ve oyunu rakip ceza sahası çevresine yıkan Premier Lig şampiyonu 7. dakikada Raheem Sterling'le 1-0 öne geçti.

City 43. dakikada penaltı atışı kazandı ve soyunma odasına iki farkla girme şansını eline geçirdi ama Gabriel Jesus penaltı atışını yandan auta atınca ilk yarı 1-0 bitti.

Kaleye Kyle Walker geçti!

İkinci devre başlarken Guardiola, hafif sakatlığı bulunan Ederson'u oyundan çıkardı ve kaleye Claudio Bravo geçti. 

İkinci yarıda daha tempolu bir oyun ortaya koyan Atalanta, City'yi zor durumlara sokarken 49. dakikada Pasalic'in golüyle 1-1'lik eşitliği yakaladı.

Müsabakanın 83. dakikasında City için kabus dolu bir an yaşandı. 81. dakikada ceza sahası dışında Ilicic'i düşüren Bravo kırmızı kartla oyundan atıldı. Bu dakikaya kadar iki değişiklik yapan Guardiola, yedek kulübesinde oyuna sokabileceği başka kaleci olmayınca Kyle Walker'ı oyuna aldı ve kaleye geçirdi. Walker bu pozisyon sonrasında kullanılan serbest vuruşu iki hamlede kurtardı.

Son bölümde panik yapmayan Man City gol yemedi ve müsabaka 1-1 tamamlandı.

Bu sonuçla dördüncü maçlar sonunda Manchester City 10 puanla liderliğini sürdürürken, Atalanta gruptaki ilk puanını aldı.