Galatasaray Daikin, 2015-2016 sezonunda transfer ettiği Belçikalı smaçör Charlotte Leys ile anlaşmaya vardı ve Leys'in sözleşmesi 1 yıl süre ile uzatıldı.

1989 doğumlu, 1.86 m boyundaki Leys'in sözleşmesenin uzatılmasında, çalışma azmi ve güler yüzlü tavırları ile transfer olduğu ilk günden itibaren takıma hızlı adapte oluşunun etkili olduğu belirtildi. Leys'in, servis karşılama ve defansta gösterdiği yüksek performans, ve üst üste sayılar getiren etkili servis turları ile de takdir topladığı ifade edildi.

2015-2016 Sezonu  Türkiye Bayanlar Voleybol Ligi'nde Leys, oynadığı 28 maçta (112 set) toplam 713 servis karşıladı. Performansı ise istatistiklere servis karşılamada %38,99 mükemmellik oranı ile yansıdı. Leys'in smaç yüksekliği 3.05m, blok yüksekliği ise 2.93m olarak tespit edildi.

Leys aynı zamanda FIVB 2016 World Grand Prix 1. Grup'ta mücadele edecek olan Belç,ka Milli Takımı'nın kaptanlığını da yürütüyor.

Takım programının elverdiği her fırsatta  Galatasaray'ın tüm branşlardaki müsabakalarını takip etmeye çalışan Leys, aktif biçimde kullandığı resmi sosyal medya hesaplarından sezon sonunda yayınladığı mesajla  Galatasaray ailesi ile olan özel bağını ifade ederek, "Teşekkürler takım, hocalarım ve ekip. Sizlerle çalışmak ve  Galatasaray'ın renklerini savunmak bir onur." dedi.

(Kaynak:sondakika.com)