Ferhat Akbaş kadın voleybol takımı Chemik Police ile Polonya Süper Kupası, Polonya Kupası ve lig şampiyonluğu elde etti.Ankette ise oyların yüzde 33 ünü alarak birinciliği elde etti.

Ferhat Akbaş sezona Polonya Süper Kupası’nı kazanarak başladı ve devamında Polonya Kupası’nda da zafere ulaşmıştı.Normal sezonu 60 puanla ilk sırada tamamlayan Ferhat Akbaş'ın takımı , koronavirüs salgın'ından dolayı  play-off’un iptal olması'nın ardından lig şampiyonu olarak ilan edildi.

Chemik, bu sonuçla sezonu Ferhat Akbaş yönetiminde 3 kupa ile tamamladı, ayrıca  Sportwe Fakty’nin anketinde Chemik Police’ten Wilma Salas yılın en iyi ilk 6'sında yer aldı.

Ferhat Akbaş birinciliğin ardından şu cümleleri kurdu "Tarafsız oylarla ilk sırada yer almak benim için çok değerli. Her takımın taraftarlarının katıldığı oylama sonucu birinci olduğum için mutluyum. Takım halinde başarılar elde ettiğinizde bireysel ödüller de kazanıyorsunuz ama bu ödülün temelinde takımımın başarısı yatıyor. Ekibiniz ne kadar iyi olursa, siz de o kadar başarılı olursunuz” 

KAYNAK: TRT SPOR