Türkiye Voleybol Federasyonundan yapılan açıklamaya göre, Milli Takım kafilesi, Uluslararası Voleybol Federasyonları Birliği (FIVB) tarafından 14-23 Temmuz'da Meksika'nın Boca del Rio kentinde düzenlenecek şampiyona için bu ülkeye gitti.

D Grubu'nda yer alan Milli Takım, sırasıyla İtalya, Arjantin ve Japonya ile karşılaşacak. 16 takımın, dört ayrı grupta tek devreli lig usulüne göre karşılaşacakları organizasyonda, gruplarını ilk iki sırada bitiren 8 takım, E ve F Grubunu oluşturacak. Tek devreli lig usulüne göre yapılacak maçların ardından ilk iki sırada yer alan takımlar çapraz eşleşerek, yarı finale yükselecek. E ve F Gruplarında son iki sırayı alanlar ise 5-8 turunda karşılaşacak.

İlk grup etabında 3. ve 4. sırada bitiren takımlar ise G ve H grubu olarak ayrılacak. Bu grupları ilk iki sırada bitirenler 9-12, 3 ve 4. olanlar ise 13-16 turu karşılaşmaları ile şampiyonaya devam edecek.

Antrenör Mustafa Suphi Doğancı yönetimindeki ay-yıldızlı ekipte forma giyen oyuncular ile Türkiye'nin TSİ maç programı şöyle:
 
- Oyuncular
 
Tuğba Şenoğlu, Sinem Bayazıt, Ceren Nur Domaç, Saliha Şahin, Yasemin Güveli, Aslıhan Kılıç, Buket Gülübay, Çağla Erdem, Tutku Burcu Yüzgenç, Zehra Güneş, Eylül Akarçeşme, Derya Cebecioğlu.
 
- Maç programı
 
14 Temmuz Cuma:

23.00 İtalya-Türkiye

15 Temmuz Cumartesi:

21.00 Türkiye-Arjantin

16 Temmuz Pazar:

21.00 Japonya-Türkiye