Voleybolda, Vestel Venus Sultanlar Ligi ile Efeler Ligi’nde 2017-2018 sezonu fikstür çekimi yapıldı. Bu sezon da 12 takımın iki devreli deplasmanlı lig usulüne göre karşılaşacağı organizasyonda, TVF Yönetim Kurulu’nun kararına göre, geçen sezonlardan farklı olarak tüm liglerde ve altyapı müsabakalarında kullanılan teknik mola sayısı bire indirilirken, en üst ligde 1. etap birincisine Avrupa Şampiyonlar Ligi’ne 3. sıradan katılma hakkı getirildi.

Müsabakalarda teknik molanın 12. sayıda kullanılması uygun görüldü. Yeni sezonda İlbank ve Beylikdüzü’nün de mücadele edeceği Vestel Venus Sultanlar Ligi’nde 1. devre 18 Ekim-5 Aralık, 2. devre 7 Ocak-25 Şubat 2018 tarihleri arasında oynanacak.

Jeopark Kula Belediyespor ile TKD Kuzey Enerji Torul Gençlikspor’un dahil olduğu erkeklerde ise 1. devre 24 Eylül-26 Kasım, 2. devre ise 6 Ocak-24 Şubat’ta yapılacak. Şampiyon takımların ve lig sıralamasının belli olacağı play-off maçları 2 etap halinde oynanacak. Baraj etabında ise son 2 sırayı alan takımlar, 1. Lig’e düşecek.

Türkiye Voleybol Federasyonu (TVF) Volley Otel’de yapılan ve Başkan Mehmet Akif Üstündağ, yönetim kurulu üyeleri ile kulüp yöneticilerinin katıldığı kura çekimi sonrası ligdeki ilk hafta maç programları şöyle oluştu:

VESTEL VENUS SULTANLAR LİGİ:
Çanakkale Belediyespor-Seramiksan
Galatasaray-Nilüfer Belediyespor
Bursa Büyükşehir Belediyespor-Fenerbahçe
Beşiktaş-İlbank
Halkbank-VakıfBank
Beylikdüzü Voleybol İhtisas-Eczacıbaşı VitrA

EFELER LİGİ:
Fenerbahçe-Beşiktaş
Arkas Spor-Galatasaray
İstanbul Büyükşehir Belediyespor-Afyon Belediye Yüntaş
TKD Kuzey Enerji Torul Gençlik-Maliye Piyango
Halkbank-İnegöl Belediyespor
Jeopark Kula Belediyespor-Ziraat Bankası