Futbol kariyerini İngiltere'nin Brentford'da sürdüren Halil Dervişoğlu, Galatasaray sonrasında Beşiktaş ile sözleşme imzalamak üzere İstanbul'a geldi.
Sparta Rotterdam'da başladığı kariyerinde Hollanda'da adını Avrupa'ya duyuran Halil Dervişoğlu, uzun süre Trabzonspor'un gündeminde yer almasına rağmen Hollanda ekibiyle yapılan görüşmelerden sonuç alınamayınca Brentford'un yolunu tutmuştu. Galatasaray'da 1.5 sezon kiralık oynayan gurbetçi futbolcu geçen sezon ise Burnley'e kiralanmıştı. Sözleşmesinin bitimine 1 sezon kalan milli futbolcu, Beşiktaş ile anlaşmak üzere İstanbul'a ayak bastı.

Aslen Trabzonlu, Trabzonspor taraftarı
Trabzonlu bir ailenin çocuğu olan Halil Dervişoğlu, 2019'de yaptığı açıklamada "Trabzon'u çok seviyoruz. Trabzonspor'u da ailece takip ediyoruz. Trabzonspor'da oynamak gurur verici bir şey. Böyle şeyler zamanla oluyor. Hayırlısı ne ise o olsun. Transfer teklifi olduğu bilmiyorum ama Trabzonspor'un ilgisi olduğu duydum" ifadelerini kullanmıştı. Ancak bordo mavili takımla yolları kesişmedi

Galatasaray'da oynadı
Brentford'un deneyim kazanması adına Galatasaray'a kiraladığı Halil Dervişoğlu, Süper Lig'de çıktığı 40 karşılaşmada 7 gol atıp 3 de asist yaptı. Cimbom bonservisini alma konusunda halme yapmayınca kulübüne geri dönmek zorunda kaldı.
Burnley'de kötü sezon geçirdi
Galatasaray sonrasında Championship ekiplerinden Burnley'e kiralanan Halil Dervişoğlu, Vincent Kompany'nin planları arasında yer almadı ve yedek kulübesine mahkum oldu. Çıktığı 8 karşılaşmada sadece 1 kez gol sevinci yaşadı. Bordo mavililerde kötü bir sezonu geride bırakarak yeniden Brentford'un yolunu tuttu.
Yeni durağı İnönü
Transferde şu ana kadar sessizliğin hakim olduğu Beşiktaş, Halil Dervişoğlu'nun yeni evi. Siyah beyazlı kulüple anlaşan milli futbolcu bugün İstanbul'a geldi. Yönetim de İngiliz ekibiyle anlaşarak transferi resmiyete kavuşturmak ve KAP'a bildirmek için çalışıyor.