ENİZLİSPOR'DAN 2 MAÇTA 6, SON 5 MAÇTA 2 PUAN

Süper Lig’e bu sezon çıkan yeşil-siyahlılar kendi seyircisi önünde Galatasaray’ı mağlup ederek sezona müthiş bir giriş yaparken 2. haftada da Antalyaspor’u yenerek zaferini pekiştirdi. Ancak sonra ne olduysa Horoz’un sesi soluğu kesildi.

Göztepe beraberliği ile duraklamaya giren Denizlispor bu karşılaşma dahil son 5 haftada 3 yenilgi, 2 beraberlikle büyük bir düşüş yaşadı. Yeni Malatya’ya deplasmanda 5-1 kaybedilmesinin ardından ise teknik direktör Yücel İldiz ile yollar ayrıldı ve takımın başına Mehmet Özdilek getirildi.

GALATASARAY'DAN SONRA FENERBAHÇE'Yİ DE YENMEK İSTİYORLAR 

Sıkıntılı geçen günlerin ardından milli maçlar nedeniyle lige verilen arada yeni hocasıyla Fenerbahçe maçına hazırlanan yeşil-siyahlılar pazar günü sahasında ligin diğer bir ‘Büyük’ ekibi Fenerbahçe’yi ağırlayacak.

Galatasaray maçında olduğu gibi Fenerbahçe’yi de eli boş döndürmenin planlarını yapan Yukatel Denizlispor’da başkan Ali Çetin de Mehmet Özdilek yönetiminde çıkacakları ilk lig maçında 3 puanı hedeflediklerini açıkladı. 

'MEHMET ÖZDİLEK İLE YENİ BİR BAŞLANGIÇ İSTİYORUZ'

Camia olarak bu karşılaşmaya odaklandıklarını ve Fenerbahçe’yi yenerek yeni bir start vermek istediklerini vurgulayan Çetin "Yeni hocamız Mehmet Özdilek ile yeni bir sayfa açmak istiyoruz. Takımı günde çift antrenman yaparak hazırlıklarını devam ettiriyor. Fenerbahçe'yi yenecek güçte bir takımız. Bu karşılaşmadan tek amacımız var, o da Fenerbahçe’den 3 puanı almak" değerlendirmesini yaptı.

Bu arada 10 yıl aradan sonra Atatürk Stadı’nda Fenerbahçe’yi konuk edecek olan Denizlispor en son 2004-05’te kazandığı rakibine karşı son 10 maçta galibiyet alamadı. İki takım arasında geride kalan 38 maçta  Fenerbahçe sahadan 25 kez galip ayrılırken Denizlispor 4 kez kazandı, 9 maçta ise eşitlik bozulmadı. Denizli’de oynanan maçlarda ise Fenerbahçe’nin 8-4 üstünlüğü bulunuyor, 7 maç ise berabere tamamlandı.

SON 10 YILDA KAYBETMEDİ, 2005-06'DA ŞAMPİYONLUĞU KAYBETTİ

Denizlispor sahasında Fenersahçe’yi en son 2004-05’te 2-0 yenerken sonraki 10 maçta 7 kez kaybetti, 3 kez berabere kaldı.

Ancak bu 3 beraberlik içinde en kritik olan 2005-06’da 1-1 sona eren karşılaşmaydı. O sezon averajla lider olarak Denizli’ye gelen Fenerbahçe, Denizli’den 1 puanla dönerken şampiyonluğu ezeli rakibi Galatasaray'a kaptırmıştı.  Kaynak: Asist Analiz