İşte Süper Lig ekiplerinden Denizlispor'un ''Kral Asker'' lakaplı teknik direktörü Bülent Uygun'un başarı dolu öyküsü...

Bülent Uygun teknik direktörlük kariyerine 2007 sezonunda son sıradan aldığı Sivasspor'u UEFA Şampiyonlar Ligi'ne götürme başarısını göstererek Sivas’ta bir tarihe imza attı ve Sivas şehrine Şampiyonlar Ligi müziğini dinleterek başladı. Sivas’ta Camii, Okul ,Cem evi bile yaptıran aynı zamanda intahar eden bir adamı kurtararak da gündeme gelen sosyal tüm projeler de boy gösteren Bülent Uygun için Sivaslılar ''İçimizden biri adam gibi adam'' diyerek hitap ediyorlardı.

48 yaşındaki deyemli teknik adam Bülent Uygun hep son sıralardan aldığı takımları başarıya taşıyan isimdi. Bülent hoca, Eskişehirspor'u son sıradan alıp 6.lığa kadar yükselmesini sağladı. 

Aynı şekilde son sıradan aldığı Gaziantep 12 maçta 8 galibiyet 2 beraberlik 2 mağlubiyetle 10. sıraya taşıyarak ''kesin düştü'' denilen ekibi imkansız bir başarı hikayesi gerçekleştirerek kümede bırakmıştı. 

Elazığspor'u başına TFF Ligi'nin bitimine 7 hafta kala gelip şampiyon yaparak Süper Lig'e taşıdı. 

Katar'da son sıralardan aldığı Umm Salal takımını hiç galibiyeti bile yokken devre arasına kadar sadece 4 beraberliği olan takımı alıp arka arka 9 galibiyet kazandırarak 6. başarısı gösterdi. 

Al Gharafa takımına geldikten sonra Wesley Sneijder'i transfer ederek devre arasında ligin 2. yarısının en çok puan toplayan takımı yapıp, Asya Şampiyonlar Ligi'nde gruplara kalma başarısını gösterdi.

Al Rayyan takımının teknik direktörlük görevini üstlenen Bülent Uygun orada da takımı 3. sıraya taşıyarak sezon bitiminde Türkiye’ye döndü. Tecrübeli teknik adam Bülent Uygun, Kayserispor’a 9 hafta da galibiyeti yokken ligin son sorasında alarak göreve başlamıştı. İlk maçında Fenerbahçe'yi 1-0 mağlup ederek tekrar herkesi terse yatırdı. Sarı Lacivertli ekibe karşı oynadığı 6 lig maçında 1 mağlubiyet 3 beraberlik 2 galibiyet alma başarısı gösterdi. 

Bucaspor ile Osmanlıspor'da  5. haftada yönetimsel krizden dolayı görevinden istifa etmişti. 

Öte yandan Bucaspor'u bırakma nedeni soyunma odasında Eskişehirspor maçına çıkarken yönetimin yabancıların paralarını ödeyip yerlilere ödeme yapılmaması üzerine soyunma odasında çıkan tartışma sonucunda maçtan sonra görevi bırakmıştı. Ayrıca Bülent Uygun, kulüpten aldığı peşinat 200 bin tl geri vererek ekstradan da 600 bin tl ödeyerek ayrıldı.  İstifanın akabinde Bucaspor'a Samet Aybaba,Osmanlıspor'da ise İrfan Buz görevi devralmıştı. Osmanlıspor ise transferlere karışmayıp eldeki kadroyu dağıtarak Dlarge ,Webo ,Ndiya gibi oyuncularını gönderen Osmanlıspor, Bülent Uygun ısrarla tek transfer Dukara'yı aldırmasına rağmen devre arasında Antalyaspor'a gönderip 14 gollük performans sergileyen Dukara, Osmanlıspor'un düşmesini Antalyaspor'un ise kümede kalmasını sağlayan isim olmuştu.

Son sıralarda bulunan Anadolu takımlarında görev almasına rağmen 2 puan ortalama ile Şenol Güneş'ten sonra Türkiye'de en fazla puan ortalamasına sahip 2. Teknik Direktör olması ne kadar zor şartlarda ne kadar başarılı olduğunun göstergesiydi.

Yapılan analizler sonucu atak aksiyonları ve 3. Bölgede yapılan pas ortamalarında ligin en alt sırasında Kayserispor bulunuyor. Defansif anlamda ise en çok top kaybı yapan takımlar arasında. En fazla gol 70/90 arasında yiyen Kayseri ekibi ise Sivasspor en fazla 70/90 arasında en fazla gol attığı dakikalar oluyor. 

9 maçta hiç galibiyet olmayan ve sadece 4 beraberlik alabilen Kayserispor'da ilk 7 maç teknik direktör Hikmet Karaman ve son 2 hafta da ise Samet Aybaba göreve devam etmişti.

Mevcut bulunan transfer yasağı ve maddi problemlerlerle boğuşan Kayserispor bu zor süreci nasıl atlatacağı ise spor severler tarafından merak ediliyor. Kayserispor'a Bülent Uygun'un gelmesi ile birlikte Kayseri şehrinde hava değişti. 

Genç yaşta bir yeteneği keşfedip oynatan, oyuncusuna güvenen ve  forma vererek sorumluluğu üzerine alıp sahaya süren Bülent Uygun, aynı anda 2 tane 15/16 yaşındaki genç oyuncuyu sahaya sürerek Türk futbolunun gelecek yeteneklerine kapı açan isim oldu.

Sonrasında Kayserispor yönetiminin yolları ayrıldığı başarılı teknik adam Bülent Uygun, Denizlispor başında geçtiğimiz hafta Yeni Malatyaspor'u 2-0 mağlup etmesinin ardından Fenerbahçe karşılaşmasında oynattığı futbol ile tüm futbolseverlerin beğenisini ve takdirini kazandı.