Ziraat Türkiye Kupası son 16 turu ilk maçında Hes Kablo Kayserispor'a konuk olan Fenerbahçe, rakibiyle 0-0 berabere kaldı. 

Hes Kablo Kayserispor'un yeni teknik direktörü Robert Prosinecki takımının başındaki ilk resmi maçına çıkarken, Fenerabhçe bu sezon Ziraat Türkiye Kupası'nda çıktığı dördüncü maçta ilk kez galibiyetle sahadan ayrılamadı. 

İki takım arasında Ülker Stadı'ndaki rövanş mücadelesi 21 Ocak Salı günü oynananacak.

Ersun Yanal maça çıkamadı

Fenerbahçe'de ağır bir gribal enfeksiyon geçiren Teknik Direktör Ersun Yanal takımının başında yer alamadı.

Sarı-lacivertli kulübün sağlık ekibinin geçirdiği enfeksiyona bağlı olarak ateşi de yükselen deneyimli teknik adamın maça çıkmaması yönünde karar verdiği belirtildi. 

Yanal'ın yerine takımın başında yardımcı antrenörlerden Volkan Kazak yer aldı. 

Fenerbahçe'de rotasyon 

Sarı-lacivertli ekip maça yedek ağırlıklı bir kadroyla çıkarken Teknik Direktör Ersun Yanal ilk 11'de Harun, Isla, Zanka, Jailson, Deniz Türüç, Tolgay, Tolga, Dirar, Ferdi, Alper ve Mevlüt'e görev verdi. 

Fenerbahçe'de ikinci yarıda Max Kruse, Luiz Gustavo ve Vedat Muriqi de oyuna dahil oldu. 

Maçtan dakikalar

26. dakikada Kayserispor'da sağ kanattan yapılan ortada Emre Demir'in kafa vuruşu kalenin solundan az farkla dışarı gitti.

36. dakikada Miguel Lopes'in kafa vuruşunda VAR incelemesi yapıldı ve ofsayt gerekçesiyle ağlara giden top gol değeri kazanmadı.

55. dakikada Fenerbahçe atağında topu kapan ve hızla kontraya çıkan Kayserispor'da Kravets kaleci Harun ile karşı karşıya kaldı. Kravets'in şutunda Harun'un müdahalesi ile top kornere çıktı ve Kayserispor çok net bir gol fırsatını değerlendiremedi.

65. dakikada Dirar'ın sol kanattan yaptığı ortada Kruse'nin kafa vuruşu az farkla dışarı gitti.

76. dakikada Alper'in ceza sahası dışından soldan yaptığı şutta kaleci Lung topu uzaklaştırdı. Dönen topu tamamlayan Ferdi'nin şutunda top az farkla dışarı çıktı.

82. dakikada Kruse'nin sert şutunda Kayserispor savunmasının müdahalesiyle top dışarı çıktı. 

Kaynak:Goal