Ziraat Türkiye Kupası'nda ilk büyük sürpriz Adana Demirspor'dan geldi... TFF 1. Lig ekibi, 5. Tur'da konuk olduğu kupanın son şampiyonu Trabzonspor'u normal süresi ve uzatmaları 2-2 biten maçta penaltı atışları sonrası 4-3 mağlup ederek adını son 16 turuna yazdırdı.

Müthiş çekişmeye sahne olan maçın ilk yarısı golsüz eşitlikle sona ererken, ikinci yarı gol düellosu şeklinde geçti.

Mavi-lacivertli takım 47'de Yunus Akgün ile 1-0 öne geçti. Bordo-mavili ekip bu gole 55'te Vitor Hugo'nun golüyle yanıt verdi: 1-1. Adana Demir, 79'da Mehmet Akyüz ile bir kez daha üstünlüğü ele geçirirken, pes etmeyen Fırtına 90+3'te yine Vitor Hugo ile beraberliği sağladı: 2-2.

SON DAKİKADA PENALTI KAÇTI!
Bordo-mavililer son anlarda Yusuf Sarı'nın düşürülmesiyle penaltı kazanırken, 90+9'da topun başına geçen Lewis Baker vuruşunda kaleci Vedat'ı geçemedi ve maç uzatmaya gitti.

ADANA DEMİR UZATMALARDA 10 KİŞİ KALDI!
Bu arada Adana Demirspor'da, hakemin verdiği penaltı kararına itiraz eden Rasoul 90+8'de kırmızı kart görerek takımını 10 kişi bıraktı.

FİNALİSTİ PENALTILAR BELİRLEDİ
Uzatmalarda bir kişi eksik oynamasına rağmen kalesinde gole izin vermeyen Adana Demirspor, mücadeleyi penaltı atışlarına taşımayı başardı. Seri penaltı atışlarında güçlü rakibine 4-3'lük üstünlük kuran mavi-lacivertli ekip adını son 16 turuna yazdırmayı başardı.

Abdullah Avcı'nın çalıştırdığı takımlar kupada erken elenme geleneğini Trabzonspor'da da sürdürdü.

Kaynak:Fotomaç