3000’i aşkın üyenin katıldığı olağan genel kurulda, yönetim kurulunun kulübün değerli arazileri üzerinden yürütmeyi planladığı yatırımlar için yetki talebi oy çokluğuyla kabul edildi.
Beşiktaş JK’nin rutin olarak gerçekleştirdiği genel kurulu, bugün 3000’in üzerinde üyenin katılımıyla yapıldı. Toplantı gündeminin odağında yer alan en önemli madde ise, yönetimin kulübün İstanbul’daki gayrimenkul varlıklarını değerlendirme konusunda aldığı yetkiydi.
Sonuç olarak, üyelerin büyük çoğunluğunun oyuyla yönetim kuruluna bu alanda çalışma ve karar alma yetkisi verildi.
Bu kararla birlikte Beşiktaş yönetimi, sahip olunan araziler üzerinden yeni projeler geliştirebilecek, mevcut taşınmazlar üzerinde değer artışı sağlayacak düzenlemelere imza atabilecek. Şu anda detaylar açıklanmamış olsa da, ilerleyen günlerde konuya dair kapsamlı açıklamaların gelmesi bekleniyor .
Yönetimin amaçlarından biri; kulübün borç yükünü azaltmak, faiz giderlerini düşürmek ve sportif faaliyetler için ek gelir yaratmak. Bu doğrultuda, gayrimenkul projeleri kaynaklı sürdürülebilir bir finansal yapı hedefleniyor.
İstanbul’un prestijli bölgelerindeki arazi ve mülklerin geliştirilmesi
Yeni yatırım fırsatlarının değerlendirilmesi
Önümüzdeki dönemde ihale, proje ve ortaklık süreçleri hakkında açıklamalar
Üyelerle şeffaf sürece dair bilgilendirme
Beşiktaş Yönetimi, bu kararla yalnızca yönetimsel hareket alanını genişletmiyor. Aynı zamanda “her adımda genel kurul onayı” anlayışını benimseyerek, kulüp yönetiminde ortak aklı önceliyor.