Jose Mourinho yönetimindeki yeni Fenerbahçe, transferde büyük oynuyor. PSG ve Tottenham’dan toplam değeri 100 milyon euroyu aşan 4 dünya yıldızı gündemde! İşte isim isim o liste…
Yeni sezona Jose Mourinho yönetiminde şampiyonluk hedefiyle hazırlanan Fenerbahçe, transfer çalışmalarında vites yükseltti. Fransız basınına göre sarı-lacivertliler, Avrupa futbolunun önemli yıldızlarını radarına aldı. PSG ve Tottenham’dan toplam değeri 100 milyon euroyu bulan 4 futbolcu için düğmeye basıldığı iddia edildi.
Sezonu kupasız kapatan Fenerbahçe’de teknik direktörlük koltuğu Jose Mourinho’ya teslim edildikten sonra gözler transfer çalışmalarına çevrildi. Tecrübeli teknik adamın talepleri doğrultusunda oluşturulan liste, Avrupa basınında geniş yer buldu.
Fransız kaynak Daily Mercato’ya göre Fenerbahçe, PSG’den 3 futbolcuya birden talip oldu:
Milan Skriniar: Geçtiğimiz sezon ara transfer döneminde kiralık olarak kadroya katılan Slovak stoperin bonservisinin alınması Mourinho’nun ilk talebi olarak öne çıkıyor.
Kang-in Lee: Güney Koreli ofansif orta saha, PSG’de yeterince forma şansı bulamadı. Fenerbahçe, genç yıldızı kalıcı olarak kadroya katmak istiyor.
Gonçalo Ramos: 2023 yazında Benfica’dan PSG’ye büyük umutlarla transfer olan Portekizli golcü, Fransız ekibinde aradığını bulamayınca rotasını İstanbul’a çevirebilir.
Transfer listesindeki en dikkat çeken isim ise Tottenham’ın yıldızı Heung-min Son. Mourinho’nun eski öğrencisi olan Güney Koreli futbolcu için sarı-lacivertlilerin temasa geçtiği ve şartların zorlandığı ifade ediliyor.
Bu hamle gerçekleşirse, Fenerbahçe tarihinin en büyük transferlerinden biri olabilir.
Fenerbahçe’nin ilgilendiği dört futbolcunun toplam piyasa değeri 100 milyon euroyu aşıyor.
Skriniar: 20 milyon €
Kang-in Lee: 25 milyon €
Gonçalo Ramos: 30 milyon €
Heung-min Son: 30+ milyon €
Bu rakamlar, sarı-lacivertlilerin yalnızca sportif değil, ekonomik olarak da iddialı bir yaz transfer dönemine hazırlandığını gösteriyor.