Lucescu'nun basın toplantısından satırbaşları;
"Oyuncuları birçok maçta izledim ama birlikte çalışmak için 3 günümüz vardı. .Oyuncularla yurt dışında görüştüm. Kolay değil bu sürede oyuncuları tanımak. 2 maçı da aynı zamanda hazırlamam lazım. Kafamda ilk 11'i bitirdim. 

Önemli ve zor bir görev olduğunun farkındalar. 4 maçı da kazamamız gerikiyor. Futbolda her şey mümkün. Oyuncularım yapacabileceklerine inanıyorlar. Bende buna inanıyorum. Ukrayna'nın iyi oyuncuları var. Onlar da bu maçı kazanmak için oynayacaklardır. Onların İzlanda maçı var sonrasında. Biz kazanırsak şansımız devam edecek. Yarın kaybeden bir üst tura çıkma şansını kaybedecek"

"Biz Türkler üzerimizdeki armanın değerini bilen insanlarız"
Uzun süre sonra Milli Takıma çağrılan Emre Belözoğlu duygularını şöyle ifade etti; "Herkese iyi bayramlar.Basketbol Milli Takımımızın maçı var onalra başarılar diliyorum. İlk davetimi 19 yaşımda aldım duygularım ne ise şimdi de aynı. Biz Türkler üzerimizdeki armanın değerini bilen insanlarız. Zorlu maçlarımız var. Elimden geldiğince hocamıza destek olmaya çalışacağım. Hocama bu göreve beni layık gördüğü için teşekkür ediyorum. Sezon başı kampını iyi geçirdim, önemli maçlar yaptım. Fizik olarak kendimi iyi hissediyorum"

"Dışarda olduğum dönem içersinde genç oyunculardan kurulu takımımız var. Gruptan lider çıkmak istiyoruz. Bu hedef doğrultusunda inşallah yolumuza devam edeceğiz"