UEFA Süper Kupa Finali İspanyol devlerinin karşılaşmasına sahne oluyor. Real Madrid ile Sevilla 9 Ağustos Salı akşamı saat 21.45’te karşı karşıya geliyor ve karşılaşma canlı olarak TRT1 ekranlarından canlı yayınlanacak.

Zinedin Zidane önderliğinde, La Liga’yı Barcelona’nın ardından ikinci sırada tamamlayan Real Madrid, Şampiyonlar Ligi finalinde ise Atletico Madrid’i devirerek kupaya uzanmıştı. Teknik direktör Jorge Sampaoli önderliğinde sahaya çıkacak olan Sevilla ise UEFA Avrupa Ligi finalinde Liverpool’u devirerek kupaya uzanan taraf olmuştu.

Cristiano Ronaldo, Karim Benzema, Gareth Bale gibi dünya yıldızı oyuncuları kadrosunda bulunduran Madrid ekibi ile son günlerin gözde ismi Evgen Konoplyanka ve Fernando Llorente gibi yıldızları kadrosunda bulunduran Sevilla arasında oynanacak karşılaşmayı, Sırbistan Futbol Federasyonu’ndan Milorad Mazic ve yardımcıları yönetecek.

Norveç’in Trondheim kentindeki 21 bin 850 kapasiteli Lerkendal stadında Real Madrid ile Sevilla arasında oynanacak karşılaşma 9 Ağustos Salı akşamı saat 21.45’te TRT 1 ekranlarından canlı yayınlanacak.

Bu kez kupa kimin olacak?


La Liga’da mücadele eden her iki takım da Avrupa’nın en büyüğü olmak için sahaya çıkarken, sezon öncesi hazırlıklarını tamamlayan takımlar yıldızlardan oluşan kadrolarıyla kupaya ulaşmak için ter dökecek. Avrupa’nın en büyüğünün belli olacağı UEFA Süper Kupa’da, son 3 yılda ikinci defa aynı takımlar karşı karşıya geliyor.

Daha önce 2014 yılı UEFA Süper Kupa maçında da eşleşen iki İspanyol takımı, İngiltere’de karşı karşıya gelmiş ve karşılaşmada Real Madrid, Ronaldo’nun iki golüyle rakibini devirmişti. Daha önce biri Sevilla’ya karşı olmak üzere iki kez süper kupaya uzanan Real Madrid, kupayı üçüncü kez kazanmak için; Sevilla ise ikinci kez kazanmak için sahada olacak.

Deneyimli spikerler ve yorumcular ile maç öncesi, devre arası ve sonrasında özel röportajlar ile devam edecek kupa özel yayını, kupa töreniyle TRT 1 ekranlarından sporseverler ile buluşacak.