Arsenal ile sözleşmesi 2021 yılında bitecek olan takımın en golcü oyuncusu Pierre-Emerick Aubameyang için londra ekibi 170 milyon euro civarında bir bonservis bedeli belirledi.

Teknik direktör Mikel Arteta, her ne olursa olsun 30 yaşındaki forvet oyuncusunu takımda tutmak istese de, Arsenal Aubameyang'ın sözleşme yenilememesi ihtimaline karşın Aubameyang'dan para kazanmak istiyor.

2007-2014 yılları arasında Arsenal'de forma giyen Fransız sağ bek Bacary Sagna, bu konuyla ilgili Goal'e özel açıklamalarda bulundu.

Arsenal'de oynadığı dönemde Manchester United'a satılan Robin van Persie'nin yaptıklarını örnek gösteren eski Arsenal'li, Londra ekibinin Aubameyang'ı kulüpte kalması gerektiğini savunuyor.

Sagna "Arsenal güçlü bir yapı kurmak istiyorsa Aubameyang hiçbir yere gitmemeli. Arsenal onun gidişini göze almamalı. Aubameyang'ı takımda tutmak için para vermeleri gerekiyorsa versinler. Van Persie transferinden ders çıkarmaları lazım. Auba bu parayı hak ediyor. Adı ve attığı gollerden dolayı söylemiyorum. O, ligdeki en iyi forvet. Eğer bir sene önce en üst düzey oyuncular arasında mı diye sorsaydınız hayır derdim ama şu an o seviyeye ulaşmış durumda. Bir savunma oyuncusu Auba tarzında bir oyuncuyla karşı karşıya kalmak istemez" dedi.

Bu sezon Arsenal'in en golcü oyuncusu olan Aubameyang, çıktığı 32 resmi karşılaşmada 20 gol ve 1 asistlik performans sergiledi.

Kaynak:Goal.com