2016-17 sezonunun ikinci yarısını yaşadığı metabolizma bozukluğu nedeniyle formasından ayrı kalan Mario Götze, Borussia Dortmund'un Japonya'da yaptığı sezon öncesi hazırlık kampında Urawa Reds ile oynanan hazırlık maçında forma giydi. 2014 yılında Borussia Dortmund'dan Bayern Münih'e transfer olan Mario Götze, Dortmund'a geri döndüğü sezonda hem taraftar tepkileri hem de sağlık problemleri ile karşı karşıya kaldı. Tüm kulvarlarda 16 maça çıkabilen Mario Götze, 2 kez rakip fileleri havalandırırken, 2 de asist yapabildi.
Mart 2017'de miyopati (kas gevşemesi hastalığı) teşhisi koyulan Götze, hemen rehabilitasyon sürecine girdi.

Perform Group Portals'a çıktığı maç hakkında konuşan Mario Götze, "Son birkaç ay benim için hiç kolay değildi. Bu yüzden benim için güzel bir an oldu." dedi.
"Gün gün, hafta hafta yoğunlaşan özel program dahilinde çalıştım. Son 5 ayımı antrenman yaparak, koşarak ve spor salonununda çalışarak geçirdiği özel bir plandı. Adım adım yoğunlaştırarak çalıştım. Geçen 5 ayda rehabilitasyon sürecindeydim ve ne takımla çalışabildim ne de takımla birlikte olabildim. Bu yüzden bu maçta oynamak çok daha fazla önem kazandı. Çünkü takımla birlikte olup, onlarla birlikte çalışabildim."

Takıma yeni katılan teknik direktör Peter Bosz hakkında konuşan Götze, "Bende iyi bir ilk izlenim bıraktı. Çok açık ve fazlasıyla iyi bir felsefeye sahip. Bence onun düşünceleri bizim için bir avantaj. Ondan ve takımından keyif alacağız." dedi. Borussia Dortmund kulübü, Götze'nin tekrar tüm gücü ile çalışmaya hazır olana dek dikkatli olacaklarını açıkladı.
Almanya'ya Dünya Kupası kazandıran golü atan 22 yaşındaki Mario Götze, önümüzdeki sezon için fazlasyıla alçakgönüllü yaklaşıyor:
"Sağlıklı olup, futbol oynayabilmek istiyorum. Çok basit. Şu anki tek hedefim bu."