Sky Sports’un izleyicileriyle paylaştığı özel haberinde; bu sezon İtalya Serie A ekiplerinden Parma’da kiralık olarak forma giyen ve performansıyla dikkatleri üzerine çeken genç oyuncuya Juventus’un talip olduğunu iddia etti. Dejan Kulusevski için Atalanta ile görüşmelere başlayan Torino ekibinin 35+10 milyon Euro bonservis bedeli önerdiği ve Atalanta Başkanı Antonio Percassi’nin bu cazip teklife “evet” dediği de iddialar arasında yer aldı.

4 GOL 7 ASİST

Bonservisi Atalanta’da bulunan Kulusevski, bu sezon başında Parma’ya kiralandı. Makedon asıllı İsveçli futbolcu, kiralık olarak forma giydiği kulüpte adeta harikalar yaratıyor. Kulusevski bu sezon Parma formasıyla çıktığı 17 Serie A maçında 4 gol, 7 asistlik performans sergiledi.

Dejan Kulusevski, Parma’da birçok pozisyonda oynadı. Çok yönlü bir futbolcu oluşu nedeniyle Maurizio Sarri’nin özel olarak istediği isimlerin başında geliyor. Genç oyuncu, kiralık olarak oynadığı takımında santrfor, kanat forvet, ön libero bölgelerinde görev yaptı. Üç mevkide de etkili oynayan Makedon asıllı İsveçli oyuncu, sağ kanat forvet ve santrfor oynadığı maçlarda skora büyük katkı sağladı.

19 yaşındaki oyuncu, merkez orta saha olarak yetişmesine rağmen Parma’da büyük bir kimlik değişimine uğradı. Sarı-lacivertli ekibin hocası Roberto D’aversa, Kulusevski’yi sağ kanat forvet ve santrfor bölgelerinde denedi ve büyük verim aldı.

Dejan Kulusevski 1.86 boyunda olmasına karşın oldukça yüksek bir teknik kapasiteye sahip. Toplu ve topsuz oynamayı yaşına rağmen iyi biliyor. Sırtı dönük aldığı toplarda takımının öne çıkmasını tetiklerken, aynı zamanda da takım arkadaşlarına servis yapabiliyor. Mobil yapısıyla rakip savunmaların dengesini bozarken, takım arkadaşlarına pas istasyonu olma konusunda da epey aşama kaydetti.

DEJAN KULUSEVSKI KİMDİR?

Dejan Kulusevski 25 Nisan 2000 yılında İsveç’in Stockholm kentinde dünyaya gözlerini açtı. Aslen Makedon olan Kulusevski, ailesinin İsveç’e göç etmesi nedeniyle çifte pasaporta sahip. Futbola IF Brommapojkarna altyapısında başlayan genç oyuncu, kısa süre içerisinde Atalanta’nın scout ekibi tarafından keşfedildi. İtalyan kulübü, 2016-2017 sezonunda 165 bin Euro karşılığında Kulusevski’yi IF Brommapojkarna takımından transfer etti. 2 sene Atalanta altyapısında oynayan Makedon asıllı İsveçli oyuncu, bu sezonun başında Parma’ya kiralandı. Sarı-lacivertli kulüpteki performansı sayesinde şu anda İtalya’nın en çok konuşulan futbolcuları arasında… Kısa süre içerisinde Juventus’a transferi beklenen Kulusevski’nin, geleceği ne şekilde yönleneceği konusunda birçok platformda merak dolu yorumlar yapılıyor.

Kaynak: Asist Analiz