Bu sezon Beşiktaş ve Galatasaray'ın transfer gündeminde yer alan Manuel Fernandes, Lokomotiv Moskova'da sezonun ikinci yarısında kadro dışı bırakılan Manuel Fernandes, son Krasnodar maçında yine kadroya alınmadı. Devre arasında Katar'daki ilk etap kampına katılmayan ve şu anda takımdaki arkadaşlardan fiziksel anlamda da geride olan Portekizli futbolcu kulüp bakmaya başladı. 

"KULÜP ARAMAYA BAŞLADI"

Lokomotiv Moskova ile sezon sonunda sözleşmesi bitecek olan Manuel Fernandes'in menajeri son olarak yönetimin değişmesinin ardından yeni yönetimden sözleşme konusunda haber beklediklerini fakat henüz kendilerine geri dönüş yapılmadıklarını söylemişti. Fernandes'in sezonun ikinci yarısında teknik direktör Yury Semin tarafından kadro dışı bırakılması üzerine Portekizli futbolcu da kendisine kulüp aramaya başladı. 

Sezon sonunda serbest kalacak olan Manuel Fernandes daha önce yaptığı açıklamada kariyerine ülkesi Portekiz'de devam edebileceğini fakat farklı ve cazip tekliflere de her zaman açık olduğunu söyledi. 

Manuel Fernandes bu sezon Lokomotiv Moskova formasıyla ligde 15 maçta forma giyerken 3 gol attı ve 3 asist yaptı. Portekizli futbolcu tüm kulvarlarda ise 22 maçta 3 gol 4 asistlik performans sergiledi.