Barcelona, Neymar'ı PSG'ye kaybetmesi durumunda Antoine Griezmann'a yönelecek. Bu sezon transfer piyasasında çok durgun kalan ve sadece Nelson Semedo'yu kadrosuna katabilen Barcelona yönetimi, bu kötü duruma ek olarak Neymar'ı da kaybetmek üzere. Brezilyalı yıldız liderlik yapacağı bir kulübe gitmek istiyor ve PSG, oyuncunun serbest kalma bedeli olan 222 milyon euro'yu ödemeye hazırlanıyor.

Katalan devine yakınlığıyla bilinen Sport'un haberine göre, kötü senaryoya kendini hazırlayan Barcelona, Neymar'ın alternatiflerini Angel Di Maria, Ousmane Dembele ve Griezmann olarak belirledi. Barça'nın gönlü, İspanya futboluna alışmış olmasından dolayı Atletico Madridli Griezmann'dan yana. Fakat Haziran ayında Diego Simeone'nin ekibiyle 2022 yılına dek sözleşme yenileyen Fransız yıldızın serbest kalma bedeli 100 milyon euro'dan 200 milyon euro'ya çıktı. Dolayısıyla, Barcelona'nın bu transferi gerçekleştirebilmek için pazarlık yapması gerekecek.

Josep Baria Bartomeu, bu noktada, Arda Turan transferiyle birlikte gelişen Barcelona - Atletico Madrid ilişkisine güveniyor. Antoine Griezmann 2016-17 sezonunda çıktığı 53 maçta 26 gol attı.