Neymar'ın transferinde bir engel daha çıktı. İspanya'da kurallar gereği resmi olarak transfer olacak oyuncunun sözleşme fesih bedelini yeni kulübü değil oyuncunun kendisi öder ancak parayı yeni kulübünden alır. Teorik anlamda Neymar kendi fesih bedelini kendisi ödemiş olacak.
 
İşte şimdi gerçekleşen olay da da Neymar'ın avukatları Madrid'de Federasyona giderek 222 milyon euro değerindeki çeki verip oyuncunun Barcelonaile olan sözleşmesini fesih etmek istedi ancak çek neden gösterilmeden geri çevrildi ve böylelikle Neymar transferi yine tıkandı.

Geçtiğimiz günlerde İspanya 1. Lig'in Başkanı Javier Tebas, PSG'yi finansal doping yapmakla suçlamıştı ve Neymar için yapılacak olan ödemeyi kabul etmeyeceklerini açıklamıştı.
La Liga'nın Paris takımını UEFA'ya şikayet edeceği bildirilirken öte yandan Paris Saint-Germain'in de transferin herhangi bir hukuksal açıklama ile engellenemeyeceğini ve bundan dolayı kendilerinin de La Liga'dan davacı olacakları bildirildi. Portekiz'de sağlık kontrolünden geçip Paris'e gitmeye hazırlanan Neymar'ın bu son gelişmelere ilişkin henüz bir açıklaması yok
 
Kaynak: Skyskor