Avrupa'da beş büyük lig futbola dönüş hazırlıkları yaparken, UEFA da Avrupa Kupaları'nda sezonu noktalamak için takvimi netlik kazanmya başladı.

Marca Gazetesi'nde "28 günde 40 maç manşetiyle verilen haberde UEFA'nın hem Avrupa Ligi hem de Şampiyonlar Ligi'nde kalan maçları Ağustos ayında tamamlamak istediğini belirtti.

Salgından dolayı kulüplerin ekonomik sıkıntılar yaşamasının önüne geçmek isteyen UEFA'nın Avrupa kupası maçlarının Ağustos ayında oynanabilmesi için ülke federasyonlarından ulusal liglerin Temmuz ayının sonuna kadar bitirilmesini istedi.

UEFA'nın planına göre Devler Ligi'nde kalan 17 mücadele ve Avrupa Ligi'nde kalan 23 karşılaşma finaller hariç 5 maç haftasına yayılacak. UEFA sağlık komisyonundan gerekli iznin çıkması halinde ağustos'un ilk haftasında seyircisiz olarak başlayacak maçlar hafta içi ve hafta sonu oynatılarak noktalanacak.

26 Ağustos'ta Avrupa Ligi finalini Gdansk kentinde oynatmayı planlayan UEFA'nın asıl hedefi 29 Ağustos'ta İstanbul'daki Şampiyonlar Ligi finaline kadar sorunsuz gidebilmek.

Yeni sezonda Şampiyonlar Ligi'nin grup aşamasındaki karşılaşmaları 20 Ekim'den önce oynatmayı düşünmeyen UEFA Yönetim Kurulu'nun konu hakkındaki nihai kararını 27 Mayıs'taki toplantıda vereceği bildirildi.


KAYANK:mynetspor