Akropolis-Eurobank Uluslararası Turnuvası’na 71-53’lük Litvanya galibiyetiyle başlayan A Milli Takımımız, ikinci maçında bu akşam ev sahibi Yunanistan ile karşılaşacak.

Yunanistan ile Türkiye arasında OAKA’da oynanacak mücadele TSİ 21:15’te başlayacak ve NTV Spor ekranlarından da naklen yayınlanacak.

Ay Yıldızlılarımız, 2015 FIBA Avrupa Şampiyonası hazırlıkları kapsamında İstanbul’da düzenlenen özel karşılaşmada Yunanistan’ı konuk etmişti. Abdi İpekçi Spor Salonu’nda oynanan mücadeleyi millilerimiz 73-64’lük skorla kazanma başarısı göstermişti.

A Milli Takımımız adına Semih Erden 15 sayı- 11 ribaund, Ali Muammed 12 sayı, Melih Mahmutoğlu ile Cedi Osman 11’er sayı ve Ersan İlyasova da 9 sayı- 9 ribaundluk performanslarıyla ön plana çıkmıştı.

Yunanistan’da ise Giannis Bourousis 21 sayı- 8 ribaund- 4 asist ve Giorgios Printezis de 10 sayıyla çift haneli rakamlara ulaşmıştı. Mavi Beyazlı ekipte Vassilis Spanoulis 5 sayı ve Giannis Antekounmpo da 3 sayıda kalmıştı.

Ergin Ataman: “Çok Zor Bir Maç Bizi Bekliyor”
Karşılaşma öncesi bir açıklamada bulunan A Milli Takım Başantrenörü Ergin Ataman; “Yunanistan takımı bir çok önemli yıldız oyuncuyu kadrosunda barındırıyor. İstanbul’da oynadığımız karşılaşmayı kazandığımız için bu karşılaşmaya ayrıca motive olacaklardır. Seyirci ve hakem faktörünün olacağı bir karşılaşma oynayacağız. Ancak biz de Litvanya karşılaşmasında sergilediğimiz performansı tekrarlayarak maçı kazanmak istiyoruz. Sonucu hep birlikte göreceğiz” dedi.

Diğer yandan A Milli Takımımız, bu akşam Yunanistan ile oynayacağı karşılaşma öncesi bir antrenman yaptı. Millilerimiz, karşılaşmanın oynanacağı OAKA’da yaklaşık 1 saat şut atarak sabah antrenmanını tamamladı.