5-20 Eylül 2015 tarihleri arasında Berlin (Almanya), Montpellier (Fransa), Riga (Letonya) ve Zagreb’te (Hırvatistan) oynanacak FIBA 2015 Avrupa Şampiyonası’nda mücadele edecek olan A Milli Takımımız şampiyona için Almanya’ya gitti.

Ay yıldızlı ekibimiz bugün Atatürk Havalimanı'ndan kalkan özel uçakla şampiyonanın düzenleneceği Almanya’nın Berlin kentine uçtu. Millilerimiz ilk turdaki maçlarını O2 Arena’da oynayacak.

A MİLLİ TAKIM, B GRUBU’NDA YER ALIYOR
Şampiyonada B Grubu’nda yer alan Ay Yıldızlılarımız, İspanya, İzlanda, Sırbistan ve İtalya ile karşılaşacak. Millilerimiz ilk maçında 5 Eylül Cumartesi günü İtalya ile karşılaşırken mücadele TSİ 22:00’de başlayacak. 12 Dev Adam grubundaki ikinci maçında 6 Eylül Pazar günü İspanya ile aynı saatte karşı karşıya gelecek.

İkinci günün ardından millilerimiz, şampiyonaya bir gün ara verecek. 8 Eylül Salı günü ev sahibi Almanya ile şampiyonanın üçüncü gününde karşı karşıya gelecek millilerimizin karşılaşması ise TSİ 18:45'te başlayacak. Turnuvada 9 Eylül Çarşamba günü TSİ 15:30’da Sırbistan ile karşı karşıya gelecek olan Ay Yıldızlılarımız, grubundaki son maçında ise 10 Eylül Perşembe günü TSİ 22:00’da İzlanda ile karşı karşıya gelerek grup maçlarını tamamlayacak.

A Milli Takım'ın Avrupa Şampiyonası kadrosu şu isimlerden oluşuyor;

Sporcu Kadrosu



Oyuncu

Kulübü (2014-15 Sezonu)

Birkan Batuk

Anadolu Efes

Cedi Osman

Anadolu Efes

Furkan Korkmaz

Anadolu Efes

Hüseyin Göksenin Köksal

Darüşşafaka Doğuş

​Kartal Özmızrak

NSK Eskişehir Basket

Oğuz Savaş

​Fenerbahçe Ülker

Semih Erden

Fenerbahçe Ülker

Melih Mahmutoğlu

Fenerbahçe Ülker

Sinan Güler

Galatasaray Liv Hospital

Barış Hersek

Pınar Karşıyaka

Robert Lee Dixon (Ali Muhammed)

Pınar Karşıyaka

Ersan İlyasova

Milwaukee Bucks

Furkan Aldemir

Philadelphia 76 ers