Meksa Yatırım Afyon Belediye,ING Basketbol Süper Ligi’nde 2. sezonunu geçiriyor.

Geçtiğimiz sezon ilk kez ligde mücadele eden Ege ekibi, yaz döneminde kapanmanın eşiğinden dönse de son anda yola devam kararı aldı. Afyon’un ligde devam etme kararının etkisi de en çok şehir halkı üzerinde görüldü.

Sezon başından beri takımlarını yalnız bırakmayan Afyon halkı, Meksa Yatırım Afyon Belediye’nin Anadolu Efes karşı oynadığı maçta da takımına büyük bir destek verdi.

Avrupa’nın en büyük ligi ING BSL’de ikinci sezonunu geçiren Meksa Yatırım Afyon Belediyesi Basketbol, Ligin en ucuz takımı olan İnatçı Keçiler, sezon başlamadan taraftarların #AfyonBasketboluSeviyor etiketiyle sezona 10 gün kala kuruldu ve hazırlık maçı yapmadan başladığı 2019/20 sezonunda Bahçeşehir Koleji’ni 87-82, Beşiktaş S.S’yı 73-68, Darüşşafaka Tekfen’i 72-68 yenerken Galatasaray DS’ya 68-67, Fenerbahçe BEKO’ya 86-80 ve dün de EuroLeague lideri Anadolu Efes’e dolu tribünler önünde 88-84 kaybetse de tüm sporseverlerin taraflı tarafsız sempatisini kazandı. 

16 takımın 8’inin İstanbul, 2 Ankara, 1’er İzmir, Gaziantep, Bandırma ve 1 de Afyonkarahisar yer aldığı BSL’de Anadolu takımları maalesef azınlıkta.