2021 ELEMELERİNDE HEDEF 2’DE 2

PINAR Karşıyaka’nın yanı sıra A Milli Takım’daki başantrenörlük görevini de sürdüren Ufuk Sarıca, 2021 Avrupa Basketbol Şampiyonası Elemeleri D Grubu’nda ilk olarak Ankara’da 21 Şubat Cuma günü Hollanda ile karşılaştıktan sonra deplasmanda 24 Şubat Pazartesi günü İsveç’le karşılaşacaklarını hatırlattı. Çin’deki son FIBA Dünya Şampiyonası’nda dünya devi ABD’yi elinden kaçırıp ardından şanssız bir şekilde üst turlara veda eden ay-yıldızlı ekibimizde Sarıca, “Her turnuvanın hikayesi farklı oluyor. Türk basketbolu Hollanda ve İsveç’ten ilerde ama bu maçlara dikkat etmemiz gerekiyor. Açılan pencerelerde bir sürü eksik oyuncunuz oluyor. Çalışma ortamınız olmuyor. Dolayısıyla bu tür maçlar zorluk derecesi yüksek maçlar. Kısa dönemde hazırlanıyorsunuz. Bu iki maçı da kazanmak istiyoruz, Türkiye Kupası’ndan sonra toparlanarak Milli Takım olarak hazırlığımızı yapacağız” dedi.

LARKIN VE WILBEKIN KADRODA OLACAK

A Milli Takım Başantrenörü Ufuk Sarıca, Anadolu Efes’le geçen sezondan bu yana lig ve Euroleague’i domine eden ABD’li guard Shane Larkin’in Türk vatandaşlığına geçerek Milli Takım’da oynama hakkı kazanmasının ardından tercih yapmanın kendisi için zor olacağını söyledi.

Hem Larkin hem de aynı mevkide daha önce Türk vatandaşlığına geçerek ay-yıldızlı ekibimizde görev yapan Scottie Wilbekin’i kadroya davet edeceklerini belirten Sarıca, “Larkin’i kadroda göreceğiz inşallah. Hem bu sene hem de geçen sene gösterdiği performansla Euroleague’in en önemli oyuncularından biri olduğunu kanıtladı. Türk olması önemli, bizim için bir avantaj, onun için de önemli bir avantaj. Shane Larkin’i kadroya davet edeceğiz. Scottie de çok önemli bir oyuncu, onu da geçmiş dönemde Türk yapmıştık. Bu konuda karar vermek benim için zor olacak ama o dönem hangisi sağlıklıysa onu aramızda göreceğiz” şeklinde konuştu.