Yeni sezonun bütün takımlar için sakatlıksız geçmesini dileyen Sarıca,  “Geçen sene yaptığımız güzel işleri bu sene devam ettirmek ve hatta onların üstüne çıkabilmek en büyük amacımız olacak” dedi.

Doğan Haber Ajansı’nın sorularını cevaplayan Sarıca, geçtiğimiz sezon başkan Fikret Orman’ın, “Euroleague bir hırsızlık organizasyonudur” değerlendirmesine de değindi.
 

“Bütçe sıralamasında dördüncü, beşinci veya altıncıyız” 

“Beklentiler tabii ki arttı ve bunu da biz gerçekleştirdik. Taraftarımızın bunu beklemesi gayet doğal. Başta ben olmak üzere biz de beklentilerle yaşıyoruz. Yine bu sezona böyle giriyorum. Bütçemizin artma kısmı doğrudur ama bütçemiz arttı derken bir anda devasa bir bütçeye çıkarmadık bu işi. Başkanın buradaki hevesi çok önemli. Başkanımız olsun, yönetici ağabeylerimiz, arkadaşlarımız olsun onlar da çok hevesliler. Belli bir yere taşıdık bütçemizi. Ama yine de baktığınız zaman dördüncü, beşinci, altıncı sıradayız bütçe açısından ülkede. Bütçelerle yola çıkmanın doğru olduğuna inanan bir koç değilim. Sonuçta bunu en azından geçen sene ispatlamış durumdayız. Önceki sezonlarda da bunun ispatı var. Öncelikle sizin ne yapmak istediğiniz önemli. Bizim yine sahada her maçı kazanacak bir takımımız olacak. Beşiktaş taraftarına yakışır bir takım olacağız. Bunun sonunda mücadeleyi yaptığınız zaman sonuçlara yansıyor. Dediğim gibi belki biraz zamana ihtiyacımız var. Benim Milli takımda olan görevimden dolayı da çalışma zamanımız kısıtlı oldu. Sezonun başında da yüzde yüz en üst seviyede olmamıza gerek yok. Böyle bir planımızda yok. Biraz zamana ihtiyacımız var. İlerleyen günlerde çok daha iyi bir takım olacağız.”
 

“Program sıkışık olacak kolay değil”

“FIBA ile Euroleague arasında bir kaos var. Hiç kimse bir şey bilmiyor. Oyuncular gelecek mi, gelmeyecek mi? Daha tarihler bile tam olarak belli değil. Bunla ilgili bir soru işareti var. Bu anlaşmazlık Euroleague ve FIBA’nın anlaşmazlığı. Bu basketbola zarar veren bir hadise. Ortak paydalarda buluşup bunu çözmek lazım. Oyuncuların bu konuda sıkıntı olacak. Oyuncular ortada bırakılıyor. Takımlar çok az sürede Milli maçlar oynayacak. Bunu dengelemek lazım. Çok sıkışık bir program olacak. Bu kolay bir ortam değil. Ama ben de bunu yaşayarak göreceğim ilk defa bende yaşayacağım bir ortam olacak. Şu anda enerjim buna yettiği için böyle bir sorumluluğu kabul ettim. Aynı zamanda hem Beşiktaş’ta hem Türk Milli takımının başında olmak onurlu, çok güzel bir görev. Enerjim yettiği sürece bunu yapacağım. Biraz da yaşayarak göreceğim ondan sonra daha net olarak görebilirim.”
 

“Euroleague’de oynamak isterim” 

“Başkanın geçtiğimiz aylarda Euroleague ile ilgili söylediği sözler yanlış anlaşıldı. Başkan organizasyonla ilgili sıkıntılar olduğunu söylemişti ki öyle zaten. Bakıldığında Türkiye’den yalnızca 2 takım var. Euroleague’de oynamak isterim. Türkiye’de geçen sezon şampiyon olsaydık Euroleague’e gidemiyorduk. Şampiyonlar Ligi yeni bir organizasyon. Bu sezon eklemeler yapılacaktır. Gelişecektir. Beşiktaş, bugün burada oynuyor, başka bir gün Euroleague’de oynayabilir. Önemli olan doğru bir organizasyonun içerisinde yer almak.”