Karadağ maçı ile Eurobasket’in son provasını yapan A Milli Takım’da coach Ufuk Sarıca, yapmamaları gereken bazı hataları kalan 6 günlük süreçte düzeltip, şampiyonaya hazır olacaklarını söyledi.

Sarıca, maç sonrası yaptığı açıklamada şunları kaydetti:
 
“Karşılaşmanın başında çok donuktuk. İlk çeyrekte oynadığımız oyun, skor bulamamızdan dolayı acele etmemizden kaynaklandı. İkinci periyotla birlikte enerjimizi de değiştirdik, enerjisiz oynamamız zaten mümkün değil.”

Basketbolda oyun disiplinine saygı duymanın gerektiğini kaydeden Sarıca "Yaptığımız 8 hazırlık maçında deplasmanda oynadıklarımızı kaybettik. Buna karşın seyircimiz önünde aradaki farka rağmen geri dönüp maçı kazanmayı başardık. Bu nedenle seyircinin önemi çok büyük” dedi.

Yapmamaları gereken bazı hataları kalan 6 günlük süreçte düzeltip, şampiyonaya hazır olacaklarını söyleyen coach Sarıca, ”Bobby Dixon’ın kalçasında bir sorun var, tüm sağlık ekibimiz onu yetiştirmeye çalışıyor. Son çıkacak oyuncu Dixon’ın durumuna bağlı. Kadrodan son çıkarılacak oyuncu da bir aksilik olmazsa kısa rotasyonundan olacak” şeklinde konuştu.