Spor Toto 2. Lig Beyaz Grup'ta mücadele eden Yeni Malatyaspor'u çalıştıran Feyyaz Uçar, geçtiğimiz hafta Habertürk TV'de yayınlanan 'Sportürk' programında çok ilginç açıklamalarda bulundu.

"Maç Öncesi Hakemi Aradık"

Beşiktaş’ın 100. yıl şampiyonluğunda teknik direktör Mircea Lucescu'nun yardımcılığını yapan Uçar, "Futbolculuğumda Gordon Milne ile çalıştım ama Lucescu ile görev yaptığım zaman ilk 2-3 gün bocaladım. 'Ben futboldan bir şey anlamıyormuşum' dedim. Adamın futbola bakışı, futbolu anlatışı farklıydı. Öyle bir konuşuyordu ki 'Biz hiç bir şey öğrenmemişiz, keşke oynarken biraz daha dikkat etseymişiz' dedim” diye konuştu.

Şampiyon oldukları 2002 - 2003 sezonuna ilişkin dönemin menajeri Sinan Engin’in de içinde olduğu bir anısını anlatan Beşiktaş efsanesi, “Hoca, göreve başladığımın ikinci gününde hakem istatistiği tutmamı istedi. 'Her Salı yayımlanan haftanın panoramasını al, listele' dedi. Kim hangi maçı yönetmiş yazıyorum. Sondan ikinci maç geldiğinde 'listeyi getir' dedi. Bizim maça atanan hakem, rakibin 5 maçını yönetmiş. Bu karşılaşmalarda rakibimiz 4 galibiyet ve 1 beraberlik almış. Rakiplere 26 sarı kart, o takıma 3 sarı kart göstermiş. Rakip ekipler 3 kırmızı kart, bu takım 1 kırmızı kart görmüş. Lucescu, maç öncesi menajer Sinan Engin'i çağırdı. 'Bu nasıl bir tesadüf' dedik. İlgili hocayı aradık. Ertesi gün maçı 2-0 kazandık. Rakip 20. dakika 1 kişi eksildi" ifadelerini kullandı.

İşte Uçar’ın Anlattığı O Maç...

2002-2003 sezonunun 30. haftasında (3 Mayıs 2003) İnönü Stadı’nda Altay'ı konuk eden Beşiktaş, Ahmet Çağıran'ın kendi kalesine ve Ahmet Dursun'un golleriyle sahadan 2-0 galip ayrılmıştı. Selçuk Dereli'nin yönettiği karşılaşmada, Altay oyuncusu Murat Karakoç 50. dakikada gördüğü ikinci sarı kartla oyundan atılmıştı.