Beşiktaş İkinci Başkanı Ahmet Nur Çebi, BJK TV’de gündemi sarsacak açıklamalarda bulundu. 

İlk olarak Türkiye Futbol Federasyonu’nu eleştiren Çebi, “TFF’nin oturup kendini bir yargılaması lazım. Federasyon binmiş kayığa, gidiyor alamete. Bunu böyle yapmamaları lazım. Federasyonun kulüplere altyapı için ne yaptıklarını sorması gerekiyor. Sahalar, altyapı tesisleri rezalet içerisinde. Federasyonun yapması gereken iş, Türkiye’deki futbolun nasıl geliştirileceğini, nasıl futbolcu üreteceğini planlamalı ve bunları yaptırtabilecek yaptırımları ortaya koyması gerekiyor. Hiç böyle bir şey yok” ifadelerini kullandı. 

Mayıs ayı için ince mesaj

Siyah-Beyazlı yönetimdeki geleceğiyle ilgili olarak da konuşan Çebi, “Camiada herkesin en az benim ikinci başkan olduğum kadar, ikinci başkanlık yapma ve isteme hakkı vardır. Onların da önlerini, yollarını açmak lazım. Dinlenmek lazım, ara vermeyi bilmek lazım. Benim yöneticilik açısından bakışım bu” ifadelerini kullandı. Çebi’nin bu sözleri Mayıs ayında görevi bırakabileceği şeklinde yorumlandı.

‘Atiba gibi olurum!’

Çebi, program sırasında kendisine sorulan, “Takım içerisinde sizce hangi yönetici hangi futbolcu olabilir” sorusunu, “Mario Gomez, Başkanımız Fikret Orman olurdu. Fikret Orman hırslı ve azimlidir. Vazgeçmez kolay kolay. Atiba’yı da bana verin! Ben de güneşte biraz yanarsam Atiba gibi olurum” diye cevapladı.

‘Onları tenkit ediyorum’

Rakip camialara da mesaj gönderen Ahmet Nur Çebi, “İki yıl boyunca rakiplerimiz Galatasaray ve Fenerbahçe’nin statlarında oynama isteğimizin reddedilmesi benim spor yöneticiliğimdeki hayatım boyunca unutmayacağım bir hadise olarak kalacaktır. Hakikaten içimin acıdığı en önemli olaylardan bir tanesi budur. Hatta bazılarının verir gibi yapıp da vermeyip, bizleri oyalayıp, bizleri planlama açısından günlerce meşgul etmiş olmalarını da tenkit ediyorum” diye konuştu.