Fenerbahçe Teknik Direktörü Dirk Advocaat'ın Hollanda Milli Takımı'nın başına geçecek olmasını yorumlayan Özen, "Advocaat'ın teknik direktörlüğü bırakması, Teoman'ın müziği bırakması gibi olurdu. Hollanda'dan teklif gelince işler değişmiştir. Bu konuda kendisini eleştirmem." dedi.

ATIBA TRANSFERİ NASIL GERÇEKLEŞTİ?
Önder Özen, Beşiktaş'ta sportif direktörlük görevi yaparken transfer ettikleri Atiba Hutchinson'ın hikâyesini de anlatırken, "Atiba ilk olarak bize sağ bek olarak önerilmişti. Bazı analiz programları vardır. Oradan gerekli incelemeleri yaptığımızda açıkçası sağ bek olarak Atiba'dan etkilenmedim. Daha sonra Slaven Bilic ile anlaştığımızda bizden transferlerden birisi olarak orta sahaya Atiba Hutchinson'ı istedi. Atiba, PSV'de sadece bir maçta orta saha oynamış. Biz de Atiba'nın Danimarka'daki eski kulübünde yaptıklarını inceledik." dedi.

ESKİ FENERBAHÇELİ BRIAN NIELSEN'İ ARADIM...
Özen, Atiba hakkında bilgi almak için Fenerbahçe'nin eski oyuncusu Brian Nielsen'i aradığını belirtirken, "Nielsen bana 'Hiç düşünme, hemen al.' dedi." derken, şöyle devam etti: "Bonservis yok, menajer ücreti yok, yıllık ücret sadece 800-900 bin avro. Zaten 'feda' dönemindeydik. Sonra Erdal Torunoğulları, Semih Usta ile birlikte girişimlere başladı. Ama bir türlü ne Atiba ile, ne de menajeriyle görüşebildiler. Bize Atiba'yı ilk öneren kişiyle görüşmemizi istediler. İlk görüşmeler olumsuz sonuçlanırken, 'Almıyoruz' diyerek rest çektik. Sonra o menajer kendisi bize gelmeye başladı. İmza parası ödemeden, menajer ücreti olmadan, sadece menajer komisyonu vererek, yıllık 1.5 milyon avro karşılığında transferi gerçekleştirdik."