Transferde arayışlarını sürdüren Beşiktaş'ın gündemine Real Madrid'in Brezilyalı oyuncusu Casemiro geldi. Geçen sezonu kiralık olarak Porto'da geçiren Casemiro'yu Real Madrid'in tekrar kiralık olarak göndermeyi planladığı belirtildi. Beşiktaş'a ulaşan menajerler Madrid ekibinde forma şansı bulamayan Casemiro'yu kulübe önerdi.

Haziran ayında, Real Madrid satın alma opsiyonuyla Porto'ya kiraladığı Brezilyalı orta saha oyuncusu Carlos Henrique Casemiro'yu 7,5 milyon euro ödeyerek, geri aldı.

Madrid ekibi, geçen sezon 1 milyon euro karşılığında Casemiro'yu Porto'ya kiralarken, Portekiz kulübünün 15 milyon euro ödemesi halinde bu futbolcunun bonservisini satın alabileceği yönünde anlaşmaya varmıştı. Aynı anlaşmada, Real Madrid'in Casemiro'yu

Porto'ya satmaktan vazgeçmesi durumunda 7,5 milyon euro ödemesi gerektiği maddesi konulmuştu. Bu hakkını kullanan Real Madrid, 2013'te Sao Paulo'dan 6 milyon euroya transfer ettiği

Casemiro için bu kez Porto'ya 7,5 milyon euro daha ödemiş oldu. Porto'da bu sezon 41 maça çıkan Casemiro, 4 gol attı. Casemiro, Real Madrid'in Galatasaray ile oynanan maçta oyuna sonradan dahil olmuştu.

Milliyet