Süper Lig'in 28. haftasında Yukatel Denizlispor'u deplasmanda 5-1 mağlup eden Beşiktaş, başarılı teknik direktör Sergen Yalçın döneminde daha etkili bir deplasman performansı ortaya koydu.

Sezona 56 yaşındaki teknik adam Abdullah Avcı ile  başlayan Siyah Beyazlı takım, 19. haftaya kadar deplasmanda kötü bir performans sergiledi. Avcı'nın çalıştırıcılığında 18. haftaya kadar dışarıda 3 kez kazanabilen Beşiktaş, bir beraberlik ve 4 yenilgiyle 10 puan toplayabildi.

Avcı'nın görevinden ayrılmasının ardından Göztepe deplasmanına giden Beşiktaş, bu karşılaşmayı da 2-1 mağlubiyetle tamamladı.

Beşiktaş, Yalçın öncesindeki 19 haftada çıktığı 9 dış saha maçında 3 galibiyet, 1 beraberlik ve 5 yenilgiyle 10 puan elde edebildi.

Sergen Yalçın, Siyah Beyazlı takımın dış saha performansını her yönden daha iyi hale getirdi.

Genç teknik adam Yalçın yönetiminde 5 deplasman karşılaşmasına çıkan Beşiktaş, Sergen Yalçın öncesindeki 9 dışı saha performansını yakalamayı başardı. 

Kartal, Yalçın'ın teknik direktörlüğünde 5 deplasman karşılaşmasında 3 galibiyet, birer beraberlik ve yenilgiyle 10 puana ulaştı.

Spor Toto Süper Lig'in 19. haftasına kadar deplasmanda yüzde 33,3'lük galibiyet oranında kalan Beşiktaş, Yalçın ile bunu yüzde 60'a kadar çıkardı.

Beşiktaş, Sergen Yalçın'ın yönetiminde konuk olduğu maçlarda gol atma ve yeme konusunda da başarılı bir görüntü sergiledi.

Ligin 19. haftasına kadarki 9 dış saha maçında 11 gol atabilen Siyah Beyazlı takım, 1,2 gol oranında kaldı. Söz konusu dönemde kötü savunmasıyla da dikkati çeken ve 18 gol yiyen Beşiktaş, 2 gol yeme oranıyla kötü bir performans sergiledi.

Beşiktaş, Sergen Yalçın'ın göreve geldiği 20. haftadan itibaren çıktığı 5 deplasman maçında 9 gol atarak bu oranı 1,8'e çıkardı.

Söz konusu 5 maçta iyi savunma yapan ve kalesinde 4 gol gören Beşiktaş, gol yeme oranını ise 0,8'e düşürdü.

Beşiktaş bu sezonki en farklı galibiyetini de 47 yaşındaki çalıştırıcı Sergen Yalçın yönetiminde elde etti.

Abdullah Avcı'nın teknik direktörlüğünde evinde Göztepe'yi 3-0 yenen ve  Kayserispor ile Gençlerbirliği karşılaşmalarını 4-1'lik skorlarla galibyet elde eden Beşiktaş, Sergen Yalçın yönetiminde Denizlispor'a deplasmanda 5-1 üstünlük sağladı.

Kaynak: Goal.com