Worl Soccer dergisi'ne konuyan Demba Ba Beşiktaş'a tranfser olarak yanlış bir karara imza attığını vurguladı. Türkiye'de futbol kalitesinin düşük olduğunu savunan Demba Ba İngiltere'den gelecek teklifilere açıkl olduğunu vurgulayarak, "Gönlümde yeniden Premier Lige dönmek var" dedi.

Geçen sezon 44 maçta 27 gol atarak kariyerinin en iyi dönemini geride bırakan Demba Ba, gösterdiği performansla bir çok kulübün dikkatini çekti. Transferi hakkında World Soccer'a konuşan 30 yaşındaki oyuncunun bu sözleriyle Beşiktaş'la ipları kopardığı iddia edildi.

İngilizler'in saygın gazetelerinden The Times, Beşiktaş'ın yıldızı Demba Ba'ya iki Premier Lig ekibinin talip olduğunu yazdı.

Daha önce Premier Lig'de West Ham, Newcastle United ve Chelsea formalarını giyen Senegalli golcünün transferi için, eski kulübü West Ham United ve West Bromwich Albion'un ısrarcı olduğu iddia edildi.

Haberde, geçtiğimiz yıl ligde 18 gol atarak Siyah-Beyazlı ekibin Avrupa Ligi'nde katılmasına katkıda bulunduğu hatırlatılan 29 yaşındaki golcünün, Beşiktaş'la yaşadığı maddi anlaşmazlıklar nedeniyle takımdan ayrılmak istediği öne sürüldü.

Ayrıca, West Ham'da takımın golcü oyuncusu Andy Carroll'un geleceğinin belirsizliğini koruması nedeniyle, Slaven Bilic'in Siyah-Beyazlıları çalıştırdığı dönemdeki eski öğrencisi için girişimlere en kısa başlayacağı bildirildi.